„ÚRISTEN, ez életem legfinomabb grissnije, amit valaha ettem!”

„Ahhh, ez a grissini annyira finom!”

Annyira jó volt hallani ezeket, amikor megkóstolták. Ilyenkor érzem, hogy megtérül az a sok munka és energia, amit a lisztkeverékek fejlesztésébe fektettem. Midig is tudtam és vallottam, hogy ha valamit szívvel, lélekkel csinálok, annak meglesz az eredménye.

Nos, életem első grissinije is mindenmentes. Ismét egy osztatlan sikert aratott receptet osztok meg veletek. Amióta kész lett a Bake-Free termékcsalád rengeteg étel eszembe jutott, amit még életemben nem készítettem el és most végtelen számú lehetőségem van, aminek képtelen vagyok ellenállni.

Hozzávalók 8 darabhoz:

Tészta:

  • 250 g Bake Free házi kenyér lisztkeverék
  • 310 g langyos víz körülbelül 40 fokos
  • 4 g Eden Premium Himalaya vagy Parajdi só
  • 1 teáskanál pizza fűszerkeverék

Szósz:

  • 70 g sűrített paradicsom
  • 1-2 teáskanál pizza fűszerkeverék
  • 40 g növényi sajt
  • 2 g Eden Premium kókuszolaj a kenéshez

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és nyújtsuk ki 2 darab pár miliméter vastagságú egyforma lapra. Nekem 27×30 cm-esek lettek.

Az egyiket kenjük meg a szósszal és szórjuk meg reszelt sajttal, majd borítsuk rá a másik lapot. Szeljük 8 vékony szeletre. Mindkét végét csavarjuk ellentétes irányba. Tegyük őket szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire és kenjük le vékonyan kókuszolajjal. Pihentessük 10 percig, közben melegítsük elő a sütőt 190 fokra alsó-felső programon. Süssük készre 30 perc alatt.

1 db átlagos tápértéke:

122 kcal, 20 g szénhidrát, 4,7 g rost, 2,8 g fehérje

Jó étvágyat kívánok! 🙂

2 hozzászólás. Leave new

  • Biztos a 250:155 liszt-víz arány?
    Most csináltam, de nagyon száraz volt, ezért bőven kellett még hozzá vizet tennem.
    Köszönöm a választ.

    Válasz
    • Kedves “Vénusz”!
      Egy elírás történt, amit mostanra már javítottunk. 310 g, vagyis dupla mennyiségű víz szükséges a tésztához! Reméljük azért finom grissinit sikerült készíteni! 🙂

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü