Ezúttal a híres görög konyha legrangosabb finomságát, a gyrost készítettem el „Bake-Free mód”-ra. Nálam ez jelenti a könnyedséget és gyorsaságot egyben, amit ezek a csodás lisztkeverékek nyújtanak. Még a bonyolultabb fogások is új értelmet nyernek velük. Az a legjobb a gyrosban, hogy mindenki úgy variálhatja a belevalókat, ahogyan csak szeretné, ezért a tölteléket csak megemlítés szintjén írom le. A Bake-Free pita adott, én most vegyes salátával, vörösbabbal töltöttem, fűszeres kókusztejszínnel csorgattam és végül vegán növényi sajttal egészítettem ki. Aki szeretné kiegészítésként sült krumplit is készíthet hozzá. Lássuk hát a pofon egyszerű mindenmentes pita receptjét!

Hozzávalók 2 darab pitához:

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat és osszuk 2 egyforma részre. Száraz felületen nyújtófával formázzunk belőlük 16-17 cm-es körülbelül 1 cm vastagságú köröket. Szurkáljuk meg villával és szilikonos sütőpapíros tepsin pihentessük 10 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra alsó-felső programmal. Süssük készre 20-25 perc alatt.

1 darab pita átlagos tápértéke üresen:
202 kcal, 37,8 g szénhidrát, 9,3 g rost, 5,1 g fehérje

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü