Egész egyszerűen annyi a történet, hogy megláttam eme csodát az interneten és ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy elkészítsem. Természetesen mentesen. Persze a töltelék már az én fantáziám szüleménye, gondoltam elkészíthetném olaszos módon. Hatalmas élmény, hogy most már szinte bármit meg tudok valósítani a Bake-Free lisztkeverékekkel. Úgy érzem szárnyakat kaptam. Az ötletek csak úgy kavarognak a fejemben és nem tudom melyik újdonságot valósítsam meg elsőként. Azt hiszem itt nem igazán tudok prioritást felállítani. A névválasztással azonban nem tudtam dűlőre jutni, egyelőre a csavartka nevet kapta, de ez csak ideiglenes, amíg nem jut eszembe valami teljesen ráillő becézés. Ti milyen nevet adnátok neki?

Hozzávalók:

  • 125 g Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
  • 3 g Eden Premium Parajdi vagy Himalája só
  • 155 g langyos víz
  • 40 g olíva bogyó
  • 20 g Eden Premium goji bogyó
  • 5 g Eden Premium sómentes ételízesítő
  • snidling ízlés szerint
  • petrezselyem zöld ízlés szerint
  • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj 8g

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a vizet és a sót. Jól gyúrjuk össze, majd száraz felületen nyújtsuk ki 0,5 cm téglalapra. Kenjük meg kókuszolajjal, majd szórjuk meg a feldarabolt olíva bogyóval, a goji bogyóval és fűszernövényekkel. Tekerjük fel mint a piskótát, majd hosszában vágjuk fel és helyezzük  szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire S alakban. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 50 perc alatt.

Az egész adag átlagos tápértéke: 572 kcal, 16, 7 g zsír, 80 g szénhidrát, 23,2 g rost, 18,7 g fehérje

Kellemes sütést kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü