Mit csinál az Orsi, ha „rántottát” kíván? Na mit? Hát készít. Mivel nem volt otthon semmi hozzávaló, amiből elkészülhetett volna a vegán rántotta és már régóta piszkált a gondolat, hogy erre a fasírtkeverék is jó lehet, hát jól kisütöttem, és most figyeljetek: innentől kezdve nem is vagyok hajlandó másból csinálni! Annyira, de annyira…Ráadásul a magyaros fűszerezés kiváltképp illik ehhez az ételhez. Én sok friss zöldséggel ettem, de bevállalósok (mint a családom is) fogyaszthatják akár kiflivel is (mint a régi szép időkben).

Hozzávalók:

A kiflikhez:

A rántottához:

Elkészítés:

Kiflik:

Keverjük össze a hozzávalókat a margarin kivételével, majd letakarva kelesszük meg 50 perc alatt. Száraz felületen nyújtsuk téglalap alakúra és vágjuk fel 4 háromszögre. Tekerjük fel és margarinnal kenjük le a tetejüket. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig alsó-felső sütéssel, majd további 20 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel. Várjuk meg míg kihűl.

Rántotta:

Keverjük össze a hozzávalókat a kókuszolajon kívül. Forró (7-8-as fokozat), olajozott serpenyőben süssük készre, mint az igazi rántottát.

1 darab kifli átlagos tápértéke:
180 kcal, 1,5 g zsír, 35,2 g szénhidrát, 3,7 g rost, 4,7 g fehérje

Az egész adag rántotta átlagos tápértéke:
269 kcal, 1,3 g zsír, 45,3 g szénhidrát, 10 g rost, 8,9 g fehérje

Jó étvágyat kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü