Annyi mindenből lehet készíteni nyalókára emlékeztető, pálcikára szúrható süteményt. Én még fánktésztából nem készítettem, így most ennek is eljött az ideje. Aki szeretné, lehet még tovább is fokozni a díszítést, én most maradtam a legegyszerűbbnél és így is csodás lett a csokis fánknyalóka.

Hozzávalók:

A fánkhoz:

A sütéshez:

A bevonathoz:

  • 30 g mindenmentes csokoládé
  • 15 g Eden Premium kókuszolaj

Elkészítés:

Keverjük össze a fánk hozzávalóit és pihentessük 5 percig. Osszuk 14 darab egyforma részre és formázzunk belőlük golyókat. Bő, forró olajban süssük ki pár perc alatt. Amint langyosra hűltek szurkáljuk fel őket saslik pálcára. A csokoládét gőz felet olvasszuk össze a kókuszolajjal, majd mártsuk bele a fánkokat.

1 darab fánknyalóka golyó átlagos tápértéke:
6,9 g szénhidrát amelyből poliolok 2,1 g, 1,1 g rost, 0,8 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

A recept nyomtatható formája ide kattintva tölthető le pdf fájlként.

Jó étvágyat kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü