El kell, hogy mondjam, hogy amióta allergiás vagyok nem ettem zsemlemorzsával készített ételt. Hogy miért? Nos, nem lehet kapni olyat, ami beillik a diétámba. Nem is olyan régen megvilágosodtam és rájöttem, hogy nem szeretem a kenyér végét. Ekkor jött az ihlet, hogy akár lehetne belőle zsemlemorzsa is. Végül is régen is így csináltam, mert ugye nem pazarolunk és amúgy is gyorsan megvan. Mindig csak a csücsköket hagytam kint szabad levegőn és amikor jópár összegyűlt belőle leaprítottam és tádááám.

A másik sztori, hogy nagyon-nagyon szeretem a krokettet, de nem ehetek a pépesített krumpli miatt, ezért született meg ez a lángos alapú változata. Nah, de mire kitaláltam a mikéntjét, …háát az sem volt egyszerű és el is tartott egy ideig. Viszont annyira jól sikerült, hogy vigyázni kell vele, mert nagyon veszélyes!

A harmadik „mondanivalóm”, hogy ennek bizony már nem tudom teljesen pontosan kiszámolni a tápértékeit. Én most kivételesen saccra fogyasztottam, de aki nagyon szigorú szénhidrátszámolós diétát tart (például az inzulinosok), az inkább válasszon olyan receptet, amihez pontosan ki tudja számolni a szükséges adatokat.

És akkor most jöjjön a lényeg:

Hozzávalók 2 adaghoz:

Krokett:

Köret:

  • 200 g vegyes mirelit zöldség

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztkeveréket a fűszerekkel és a vízzel. Osszuk 6 darab egyforma részre és nedves kézzel formázzunk belőlük kroketteket. Forgassuk meg zsemlemorzsába és bő, forró olajban süssük ki. Tálaljuk párolt zöldségekkel.

A 6 darab krokett átlagos szénhidrát tartalma morzsa nélkül: 65,6 g

1 darab krokett átlagos szénhidrát tartalma morzsa nélkül: 10,9 g

Jó étvágyat kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü