Minden karácsonykor eljönnek a mézeskalács sütésének meghitt pillanatai. Legalább is nekem meghitt. Rá szoktam készülni alaposan, külön rituálét fejlesztettem már eme csodás tevékenységhez. Számomra itt kezdődik a karácsony. Volt az életemben egy olyan (szerencsére rövid) időszak, amikor már gluténmentesen étkeztem, de még nem tudtam az inzulinrezisztenciámról és orrba-szájba sütöttem a rizslisztes-cukros sütiket, de mindig rosszul voltam tőlük. Szerencsére hamar rájöttem mi lehet a baj és be is igazolódott. Amióta megszülettek a Bake-Free lisztkeverékek, és a diéta szerint táplálkozom, már nem vagyok rosszul mézeskalácstól (sem), mert cukormentes és lassú felszívódású finomságokat lehet belőlük készíteni. Így újra örömmel készítem.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 15 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra, majd szaggassuk tetszőleges formákra az összes tésztát. Előmelegített 180 fokos sütőben szilikonos sütőpapíros tepsin süssük készre 10-12 perc alatt (sütőfüggő) alsó-felső sütéssel.

Az egész adag mézeskalács átlagos tápértéke:
800 kcal, 39 g zsír, 130,7 g szénhidrát amelyből poliolok 44,9 g, 14,2 g rost, 17,7 g fehérje

Az egész adag mézeskalács átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 85,8 g

Boldog sütést kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü