Önuralom kérem, önuralom! Az kell ide, különben egész nap rájár az ember… Mindenkinek van ilyen kedvence, hát most számomra mentesen lett egy újabb. Be kell valljam mióta elkészültek a Bake-Free lisztkeverékek elég nagy bajban vagyok a szénhidrát adagjaim betartásával. Egyre nehezebben tudom megállni, hogy ne egyem belőlük degeszre magam. Ennél az ínyencségnél pedig még inkább le kell győzzem a mohóságomat. Nem csupán egyszerű sajtos rudat készítettem, meg is bolondítottam egy kis mandulaliszttel. És a végeredmény? Azt hiszem elég annyit mondanom, hogy mivel percek alatt eltűnt az összes a tányérról, így rögtön dupla adagra javítottam át a számokat a receptes füzetemben.

Hozzávalók:

  • 90 g Bake-Free linzer lisztkeverék
  • 20 g Eden Premium mandulaliszt
  • 15 g Eden Premium kókuszolaj
  • 74 g langyos víz
  • 3 g só
  • 1 mokkáskanál füstölt fűszerpaprika (0,5 g)
  • a tetejére 25 g növényi sajt

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat és száraz felületen nyújtsuk pár mm vastagságú téglalapformára (nekem 22×16 cm lett). Szórjuk meg a reszelt sajttal és szeleteljük egyforma darabokra (nekem 27 db lett). Tegyük szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 10 perc alatt alsó-felső sütéssel.

1 db, a recept alapján elkészített sajtos rúd átlagos tápértéke:
24 kcal, 1,2 g zsír, 2,4 g szénhidrát, 0,4 g rost, 0,5 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a növényi sajté), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

A recept nyomtatható formája ide kattintva tölthető le pdf fájlként.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü