Szerintem már megszokhattátok a furcsa párosításaimat. Ismét nemzeti ételek keveredése játszik főszerepet a mai receptemben. Az az igazság, hogy nagyon kevés ételnél ragaszkodok az eredeti, hagyományos hozzávalókhoz, a párosításoknál pedig..hát ööh…nah, jóóó. Az az igazság, hogy ha finom, akkor miért is ne?! Van elég szabály a diétámban, a receptjeimben igyekszem picit szabadosabb, játékosabb lenni. Mivel elég tetemes mennyiséget sikerült készítenem, így a felét elraktam steril üvegekbe (mint amikor lecsót főzünk be), jó lesz máskorra is, így két legyet ütöttem egy csapásra.

Hozzávalók:

Ratatouille 8 adaghoz:

  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 170 g)
  • 1 db lilahagyma (tisztítva 194 g)
  • 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 15 g)
  • 1 db cukkíni (tisztítva, kimagozva 414 g)
  • 1 db padlizsán (tisztítva, kimagozva 552 g)
  • 4 darab paradicsom (665 g)
  • 2 db paprika (belseje nélkül 279 g)
  • Eden Premium Himalája só
  • őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj

Nokedli 1 adaghoz:

Elkészítés:

Ratatouille:

Pirítsuk meg kókuszolajon a hagymákat, majd a paprikát is és öntsük fel pici vízzel. Fedő alatt pároljuk pár percig. Tegyük bele a padlizsánt és a cukkínit, majd a paradicsomot is. Fűszerezzük ízlés szerint és főzzük készre.

Nokedli:

Keverjük össze a hozzávalókat és nokedli szaggatóval szaggassuk lobogó vízbe. Főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 1 perc). Szűrjük le, majd hideg vízzel öblítsük át.

1 adag átlagos tápértéke (ratatouille nokedlivel): 338 kcal, 3,4 g zsír, 63,5 g szénhidrát, 9,5 g rost, 10 g fehérje

Ha a nemszámolós zöldségek (paradicsom, paprika) szénhidrát tartalmától eltekintünk, akkor a következő képpen alakul 1 adag átlagos tápértéke:

338 kcal, 3,4 g zsír, 59,1 g szénhidrát, 9,5 g rost, 10 g fehérje

Mivel egy adag elkészült étel picit több lett, mint a (számomra) megengedett, valamennyivel kevesebbet ettem belőle, de mindenki fogyassza saját belátása és diétája szerint. Jó étvágyat hozzá!

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a zöldségeké), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Bon appétit! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü