Tojásos nokedli 2 változatban vegán módra

Mindig is imádtam a tojásos nokedlit, de eredeti verziója több sebből is vérzik számomra. Természetesen mentesítettem szinte minden alap hozzávalójától (végül is csak a saláta és a só maradt) és láss csodát, újra élvezhetem eme finomság által nyújtott örömöket. Fantasztikus érzés. Persze egyből két változatát is elkészítettem, biztos, ami biztos. Figyelem, a salátát el ne felejtsétek mellőle!

Csicseris nokedli

Hozzávalók 3 adaghoz:

Tojás:

Nokedli:

Elkészítés:

Tojás:
Keverjük össze a hozzávalókat annyi vízzel, hogy folyékony palacsinta tészta állagú legyen és folyamatosan kevergetve süssük darabosra a kókuszolajon. Forgassuk össze a kifőtt nokedlivel.

1 adag átlagos tápértéke:
308 kcal, 3,2 g zsír, 52,7 g szénhidrát, 9,5 g rost, 11,5 g fehérje

1 adag átlagos tápértéke:
239 kcal, 1,7 g zsír, 46,9 g szénhidrát, 4,1 g rost, 6,8 g fehérje

Köleses nokedli

Hozzávalók 3 adaghoz:

Tojás:

Nokedli:

  • 140 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
  • 190 g víz
  • 6 g Eden Premium Himalája só

Elkészítés:

Nokedli:
Keverjük össze a hozzávalókat és nokedli szaggatóval szaggassuk lobogó vízbe. Főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 1 perc). Szűrjük le, majd hideg vízzel öblítsük át.

Keverjük össze a kifőtt nokedlit a hamis tojáskrémmel.

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü