A diétámról részletesebben I.

Amióta elkészültek a Bake-Free lisztkeverékek sok ismerősöm és rokonom „adja le a rendelést”, hogy mit készítsek el belőle nekik. Én pedig örömmel teljesítem kérésüket, hiszen végre megadatott az, hogy együtt fogyasszunk el mindannyiunk számára finom ételeket. Nyilvánvalóan, amit ők ettek az nem nekem tilos, amiket pedig én ettem…nos finoman fogalmazok, ha azt mondom nem ízlett nekik. Így sehogy sem jött össze az együtt evés. Ezer hála érte, hogy ez mostanra megváltozott. A Bake-Free lisztkeverékek mindennapos alapanyagok nálunk, főleg, hogy a nem mentesen étkezők is rákaptak az ízére! Most az unokahúgomnak készítettem pizzás csiguszokat, remélem ízleni fog Neki!

Hozzávalók 10 darabhoz:

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

  • 25 g vegán, mindenmentes sajt

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és nyújtsuk ki száraz felületen 0,5 cm vastag téglalapra. Kenjük meg a paradicsommal, szórjuk rá a fűszereket és a sörélesztő pelyhet. Tekerjük fel és vágjuk egyforma karikákra. Tegyük szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire és lapítgassuk le. Süssük 20 percig előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel, majd szórjuk rá a sajtot és süssük további 5 percig.

1 darab a recept alapján elkészített csiga átlagos tápértéke: 55 kcal, 0,8 g zsír, 9,8 g szénhidrát, amelyből poliol 0,2 g, 1,3 g rost, 1,6 g fehérje

1 darab a recept alapján elkészített csiga átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 9,6 g

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü