Sütőtökös-diós márványszelet

Ez a sütemény méltán tükrözi a sütőtök megkedveltetése iránt való próbálkozásaimat. Mivel a diót és a piskótát imádom (hát még a diós piskótát), ebben a formában magamba tudtam tuszkolni ezt a csodatévő zöldséget. Jó, ez azért erős túlzás, nem kellett tuszkolni, sőőőt. Azt hiszem jó úton haladok. A sütőtökös-diós márványszelet ráadásul az egyik kedvenc Bake-Free lisztkeverékem segítségével jött létre, a piskóta-muffinnal.

Hozzávalók:

Piskóta:

Krém:

  • 280 g sült sütőtök püré
  • 100 g dió
  • 50 g növényi margarin
  • 65 g Eden premium eritvia
  • pár csepp citromlé
  • teáskanál vanília aroma

A díszítéshez:

  • 25 g cukormentes vegán csokoládé

Elkészítés:

Piskóta:
Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük össze és dolgozzuk el alaposan. Azonnal töltsük szilikonos sütőpapírral kibélelt formába (én 25×12 cm-eset használtam), majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 30 perc alatt. Hagyjuk kihűlni.

Krém:
Késes aprítóban dolgozzuk krémesre a hozzávalókat.

A díszítés:
A csokoládét gőz felett olvasszuk fel és csorgassuk a krémmel megkent piskótára.

Vágjuk 10 darab egyforma szeletre.

1 sütőtökös-diós márványszelet átlagos tápértéke:
185 kcal, 11,2 g zsír, 26,4 g szénhidrát amelyből poliolok 11,9 g, 3 g rost, 4 g fehérje

1 szelet átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 14,5 g, amelyből

1 szelet átlagos szénhidrát adatai szénhidrátszámolós diétában: lassúként számolandó 8,4 g, gyorsként számolandó 4,5 g, nem számolandó (100 g-ig) 1,5 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a sütőtök, a dió, a margarin és a csokoládé), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Kellemes sütést és jó étvágyat kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü