Ismét egy tipikus maradékeltakarító ugyan, de fantasztikusan finom rakott padlizsán receptet hoztam. Általában ezek a „véletlenkék” szoktak sikerülni a legjobban és ezek azok a tipikus utánozhatatlan ételek. A családom mindig megkérdezi, hogy mit eszünk ma. Nos, ilyenkor sosem tudok válaszolni, ezért szoktam kérni tőlük, hogy adjanak Ők nevet az aktuális finomságnak. Természetesen dőlünk a nevetéstől, mert (gazdag fantáziájukkal) hihetetlenül furcsa szavakkal illetik a kreálmányaimat. Most leegyszerűsítettem a megnevezést, de Tőletek is szívesen fogadom az ötleteket.

Hozzávalók:

  • 1 db közepes padlizsán (végei nélkül 410 g)
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 170 g)
  • 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 16 g)
  • 3 db csiperkegomba (tisztítva 107 g)
  • 300 g főtt Eden Premium csicseriborsó (nyersen 150 g)
  • 125 g sűrített paradicsom
  • mandulaföl
  • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8 g)
  • Eden Premium Himalája só
  • őrölt fekete bors
  • fokhagymapor
  • kakukkfű

Elkészítés:

Vágjuk karikákra a padlizsánt és a felét fektessük jénaiba (én 25×18 cm-eset használtam). Sózzuk, borsozzuk. Pirítsuk meg olajon a vöröshagymát, majd a fokhagymát és az apróra vágott gombát, végül a főtt csicseriborsót is. Keverjük hozzá a sűrített paradicsomot, fűszerezzük és melegítsük össze. Halmozzuk a padlizsán karikákra és pakoljuk rá a maradék padlizsánt is. Öntsük nyakon mandulaföllel, majd süssük össze előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel körülbelül 40 perc alatt.

Az egész adag átlagos tápértéke: 1026 kcal, 19 g zsír, 145 g szénhidrát, 43,8 g rost, 47,3 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a zöldségeké), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü