Arra jöttem rá, hogy a szénhidrátcsökkentett lisztkeverék receptúrájának változását tovább lehet fejleszteni, amit meg is tettem méghozzá kétféle variációban. Életemben ilyen finom mentes kenyereket nem ettem. A kókuszos nálam jobb, mint valaha volt, a mandulás pedig……annyira pihepuha és az íze… Ráadásul így még alacsonyabb lett a szénhidráttartalmuk. Hát nem csodás? No de nem is fecsérlem tovább a szavakat, fogadjátok szeretettel!

Kókuszos

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle veknit, majd pihentessük 15 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük igény szerint.

Az egész adag átlagos tápértéke:
907 kcal, 11 g zsír, 131,5 g szénhidrát, 83 g rost, 25 g fehérje

100 g kisült kenyér átlagos tápértéke:
157 kcal, 1,9 g zsír, 22,8 g szénhidrát, 14,4 g rost, 4,3 g fehérje

Mandulás

Hozzávalók:

  • 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
  • 5 g Eden Premium Himalája só
  • 40 g Eden Premium mandulaliszt
  • 420 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle veknit, majd pihentessük 15 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük igény szerint.

Az egész adag átlagos tápértéke:
1012 kcal, 26,6 g zsír, 128,8 g szénhidrát, 71,8 g rost, 25,3 g fehérje

100 g kisült kenyér átlagos tápértéke:
183 kcal, 4,8 g zsír, 23,3 g szénhidrát, 13 g rost, 4,6 g fehérje

Megjegyzés: Fontos tudni, hogy a szénhidráttartalom ugyan csökken, azonban a kókusz-, illetve mandulaliszt magas zsírtartalma révén a kész kenyér zsírtartalma is nő.

Kellemes sütést és jó étvágyat! 🙂

4 hozzászólás. Leave new

  • Szepessy Kinga
    2019. 09. 08. 12:12 du.

    Kedves Éden Prémium!
    Nekem volna egy kérdésem. A mandulás-és kókuszlisztesnél kenyérnél lehet barna/vagy fehér rizslisztet használni/helyettesíteni?

    Előre is köszönöm szépen a választ!

    Üdvözlettel

    Szepessy Kinga.

    Válasz
    • Kedves Kinga!
      Sajnos nem gondolnám, hogy működik. Nem azt a végeredményt kapná, amit szeretne.
      Köszönjük szépen a hozzászólást, legyen további szép napja! 🙂

      Válasz
  • Üdv, a lisztkeverékben van sütőpor vagy szódabikarbóna? mitől lesz ilyen laza a kenyér?

    Válasz
    • Kedves Márta,
      a kisült kenyér a lisztkeverékben található szódabikarbónától lesz könnyed, levegős. Minden termékünk összetételét feltüntettünk a termék csomagolásán az összetevőknél és honlapunkon is.

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü