A cukrászdákba betérvén szívesen választottam sajtos croissant-t egy jó forró tejszínhabos kávéval. Tulajdonképpen mivel összekötöttem a kávéval, azt pedig a tejszínhabbal a tejszínhabot pedig az általa átélt fájdalmaimmal, így eszembe sem jutott addig a pillanatig, amíg az egyik unokahúgom el nem kezdett unszolni, hogy készítsek Neki mindenmentes Bake-Free sajtos croissant-t. Így született meg a következő recept, ami felülírta a hozzá fűződő negatív érzéseimet.

ÚJ RECEPTÚRÁS TERMÉKKEL:
Hozzávalók 8 darabhoz:

Elkészítés:

Gyúrjuk össze a lisztet, a sót és a vizet. Osszuk 3 egyforma részre és nyújtsunk belőlük egyforma vékony kör alakú lapokat. Kenjük meg az elsőt kókuszolajjal, szórjuk meg reszelt sajttal és borítsuk rá a következő lapot. Ezt is kenjük meg olajjal és szórjuk meg sajttal, borítsuk rá a következő lapot is. A legfelső tetejére már nem kell semmi. Vágjuk 8 egyforma háromszögre és tekerjük fel, majd kenjük meg a maradék olajjal és szurkáljuk meg a kifliket. Szilikonos sütőpapíros tepsin 190 fokon alsó-felső sütéssel süssük 50 perc alatt készre.

1 darab a recept alapján elkészített croissant átlagos tápértéke:
158 kcal, 6,2 g zsír, 18,7 g szénhidrát, 8,4 g rost, 2,3 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a sajté), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

KORÁBBI (MÁR FORGALOMBÓL KIVONT) RECEPTÚRÁS TERMÉKKEL:
Hozzávalók 8 darabhoz:

Elkészítés:

Gyúrjuk össze a lisztet, a sót és a vizet. Osszuk 4 egyforma részre és nyújtsunk belőlük egyforma vékony kör alakú lapokat. Kenjük meg az elsőt kókuszolajjal, szórjuk meg reszelt sajttal és borítsuk rá a következő lapot. Ezt is kenjük meg olajjal és szórjuk meg sajttal, borítsuk rá a következő lapot, és így járjunk el, amíg el nem fogynak a lapok. A legfelső tetejére már nem kell semmi. Vágjuk 8 egyforma háromszögre és tekerjük fel, majd kenjük meg a maradék olajjal. Szilikonos sütőpapíros tepsin 190 fokon alsó-felső sütéssel süssük 50 perc alatt készre.

1 darab a recept alapján elkészített croissant átlagos tápértéke:
161 kcal, 6,3 g zsír, 18,7 g szénhidrát, 7,8 g rost, 2,5 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a sajté), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

A diétámról részletesebben I.

Kellemes sütést és jó étvágyat kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü