Tricolor quinoa sült padlizsánnal, borsószósszal

Főzéseim során mindig törekszek az egyszerűségre. Azt értem ez alatt, hogy sosem fűszerezek túl semmit (kivéve persze azokat az ételeket, amik megkívánják, mondjuk egy isteni indiai vagy kínai). Hagyom, hogy az ételek sajátos íz világa érvényesüljön, ami legalább annyira finom, mint egy túlfűszerezett másik ételé. Mostani fogásom is a maga egyszerűségében a legfinomabb, értem ezt a sült padlizsánra, bár a legtöbb zöldség mennyei sült verziójában.  És tudjátok mitől lesznek az ételeim igazán ízletesek? A minőségi hozzávalóktól!

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 80 g Eden Premium trikolor quinoa
  • 1 közepes padlizsán (2 végét levágva 295g)
  • 110 g mirelit zöldborsó
  • 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 6,2g)
  • Eden Premium Parajdi só ízlés szerint
  • 1 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítő 4,5g)
  • őrölt színes bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8g)

Elkészítés:

A quinoát mossuk át forró víz alatt, majd főzzük készre dupla mennyiségű sós vízben fedő alatt lassú tűzön körülbelül 10-15 perc alatt. Tovább 10 percig fedjük le teljesen. Közben pároljuk meg a zöldborsót, majd tegyük turmixban a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk és dolgozzuk össze annyi vízzel, amennyi félig ellepi. Ha túl sűrű hígíthatjuk még. A padlizsánt kenjük meg vékonyan kókuszolajjal, sózzuk, borsozzuk és süssük készre sütőpapíros tepsin 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel 20 percig az egyik oldalán, 15 percig a másikon.

1 adag átlagos tápértéke:

Energia:1202 Kj / 290 kcal
Zsír:7 g
Szénhidrát:41,8 g
Rost:11.2 g
Fehérje:11,8 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü