A recept készítője: Mucsi-Szendi Erika

Hozzávalók:

Tészta:

  • 200 g Bake-Free linzer lisztkeverék
  • 40 g négyszeres édesítő
  • 30 kókuszolaj
  • 180 g langyos víz

Töltelék:

  • 800 g reszelt alma
  • 20 g négyszeres édesítő
  • 50 g barna rizsliszt
  • 4 g fahéj

Elkészítés:

Az almát lereszeltem, kinyomkodtam a levét, édesítettem, megszórtam fahéjjal és állni hagytam. A tészta hozzávalóit összekevertem, majd 15 percet állni hagytam. Ketté választottam a tésztát, és téglalap alakúra nyújtottam őket, kb. 0,5 cm vastagra.
Az egyiket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Az alját megszurkáltam villával. Ráhelyeztem a tölteléket, és egyenletesen eloszlattam. Erre jött a következő tésztalap, amit szintén megszurkáltam villával 180 fokon, alsó-felső sütéssel 40 perc alatt készre sütöttem.

Az egész adag sütemény átlagos tápértéke:
1365 kcal, 41,8 g zsír, 268,9 g szénhidrát amelyből poliolok 59,5 g, 54,4 g rost, 28,1 g fehérje

Az egész adag sütemény átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 209,4 g

2 hozzászólás. Leave new

  • A barnarizs-liszt mikor és hová kerül? A töltelék hozzávalói közt szerepel, de a receptben nincs szó róla.

    Válasz
    • Kedves Adrienn!
      A rizsliszt a reszelt almába került bele (miután ki lett nyomkodva a leve) annak érdekében, hogy ne ázzon el a tészta. 🙂

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü