Bake-Free epres galette

A recept készítője: Patócs Sándor Gábor

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverd össze egy tálban a száraz hozzávalókat, egy másikban a nedveseket, majd öntsd össze és gyúrd át a tésztát. Ebből a mennyiségű tésztából 3 db galette jön ki, így oszd 3 részre.

A tésztát kevés lisztkeverékkel deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Feltekerjük a sodrófára és sütőlapra terítjük. Az epret nagyon vékony szeletekre vágjuk majd a kiterített tésztára rétegezzük úgy, hogy a szélein legalább 10 cm-t szabadon hagyunk. Utolsó lépésként a tészta széleit ráhajtjuk az eperre 5-6 centi szélességben. Előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 150 fokon sütjük 45 percig majd 20 percig 180 fokon.

Átlagos tápérték:

SzénhidrátFehérjeZsírKalória
180 g Eden Premium gluténmentes zabpehelyliszt

 

100,8 g25,2 g12,42 g657 kcal
290 g Bake-Free linzer lisztkeverék

 

176,61 g29 g10,44 g988,9 kcal
50 g Eden Premium kókuszolaj

 

0 g0 g50 g441,86 kcal
250 g eper

 

14,3 g1,8 g0,8 g80 kcal
20 g bambuszrost liszt0,1 g0 g0,1 g39,2 kcal
Összesen: 291,81 g56 g73,76 g2206,96 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü