A recept készítője: Patócs Sándor Gábor

A fánkot sokan szeretjük. Nekem sokszor a filmekben szereplő rendőrök jutnak eszembe amikor a kocsiban eszik a fánkot 😀
Egy gond van a fánkkal számomra, olajban sül…legyen ez akár kókuszzsír, de akkor is.
Viszont! A boltokban kapható szuper szilikonos fánk forma, ami ebben az esetben nagy segítségünkre lesz. Nincs szükség serpenyőre, forró olajra, csupán Bake-Free lisztkeverékre és pár összetevőre, valamint a sütőformára.

Hozzávalók: (5 darab)

  • 100 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 70 g Eden Premium eritrit
  • 250 g víz

Elkészítés:

Keverjük össze alaposan a hozzávalókat. A tészta lényege, hogy kicsit folyós legyen, ha szükségesnek látod nyugodtan adagolj még vizet tésztához. Szilikonos fánk formába kanalazd bele a tésztát. Előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 30 perc alatt készre sütjük.

Díszítés:

Cukormentes wawel csokit forró gőz fölött fel kell olvasztani. A fánkot belemártjuk, majd szeletelt mandulával megszórjuk. Tetejére végül cukormentes nutellát teszünk még.

5 db fánk átlagos tápértéke:

SzénhidrátFehérjeZsírKalória
100 g lisztkeverék

 

66,8 g9 g2,5 g343 kcal
Összesen:               66,8 g9 g2,5 g343 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü