Csokis-nutellás piskótatekercs

A recept készítője: Patócs Sándor Gábor

(A recept NEM mindenmentes a csoki és a keksz miatt)

Hozzávalók:

  • 200 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 100 g reszelt dió
  • 550 g víz
  • 90 g eritrit
  • 1 csomag (200g) Gullon gluténmentes csokoládé ízesítésű keksz
  • 1 db Torras Goji bogyós fehércsokoládé hozzáadott cukor nélkül 75g
  • ízlés szerint cukormentes nutella

Elkészítés:

A lisztkeveréket a vízzel, édesítőszerrel keverjük össze. Hagyjuk pár percet állni a tésztát, majd újból keverjük át alaposan. A tésztát öntsük egy tapadásmentes sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd szórjuk meg a reszelt dióval.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 25 percig alsó-felső sütéssel. Ahogy kivettük azonnal tekerjük fel a sütőpapírral együtt és így hagyjuk kihűlni.

A kekszet egy aprítógép segítéségével daráljuk homogén állagúra. Egy kevés vizet adjunk hozzá, majd keverjük össze. Ez lesz az egyik krém, amit a piskótára kenünk.

A tésztánkat kenjük meg cukormentes nutellával és a kekszes krémünkkel. Óvatosan tekerjük fel. A fehércsokoládét gőz fölött olvasszuk fel és öntsük rá a tekercsünkre. Tegyük pár órára a hűtőbe, amíg a csokoládé kissé megszilárdul.

Átlagos tápérték:

SzénhidrátFehérjeZsírKalória
200 g Bake-Free lisztkeverék133,6 g18 g5 g686 kcal
100 g reszelt dió

 

7 g15,2 g65,2 g654 kcal
Gullon gluténmentes csokoládé ízesítésű keksz136 g8 g48 g1008 kcal
Torras Goji bogyós fehércsokoládé45 g4,5 g22,5 g345,75 kcal
Összesen:               321,6 g45,7 g140,7 g2693,75 kcal

Az itt közzétett recepteket kedves fogyasztóinktól kaptuk, akik szívesen használják az Eden Premium termékeket ételeik elkészítéséhez. Mivel nem mi állítottuk össze ezeket az ételeket, így az allergéntartalmáról pontos tájékoztatást nem tudunk adni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü