Gazdag zöldséges kölestészta

A recept készítője: Patócs Sándor Gábor

Az idei évem egyik célja, hogy a különböző ételintoleranciával rendelkező személyek számára tudjak recepteket biztosítani. Mind ezek mellett a vega, vegán életmódot is közelebbről meg szeretném ismerni, de ez leginkább azért a receptekben nyilvánul majd meg.  Így készült el életem első(!) húsmentes főtétele, ami ráadásul gluténmentes is egyben! A tésztát ráadásul fogyaszthatják tojásérzékenyek, tejcukorérzékenyek, szójaérzékenyek is. Ugye milyen szuper?

Hozzávalók:

  • 100 g Eden Premium chilis kölestészta
  • 150 g gomba
  • 200 g kaliforniai paprika
  • 100 g kukorica
  • 100 g cukkini
  • só, bors, fűszerek
  • kókuszzsír
  • sörélesztő pehely
  • 200 g csicseriborsó

Elkészítés:

Tegyük a tésztát forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy csipet sót, és időnként megkeverve főzzük 3-4 percig, majd szűrjük le, bő vízzel öblítsük. A gombát, paprikát, cukkinit aprítsuk fel. Egy serpenyőbe tegyünk kevés kókuszzsírt majd amikor már forró öntsük bele a zöldségeket. Süssük amíg a kívánt eredményt elérjük. Sütés közben sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük tetszés szerint.  Ízlés szerint tálaljuk, majd a tetejét kevés sörélesztő pehellyel szórjuk meg.

Átlagos tápérték:

SzénhidrátFehérjeZsírKalória
100 g tészta75 g11,3 g3,2 g391 kcal
150 g gomba

 

3,4 g4,7 g0,4 g33 kcal
200 g paprika12 g2 g0,6 g62 kcal
100 g cukkini2,5 g1,2 g0,3 g17 kcal
100 g kukorica

 

17,4 g2,4 g0,5 g79 kcal
200 g csicseriborsó

 

32,2 g14,2 g5,6 g278 kcal
Összesen:       142,5 g35,8 g10,6 g860 kcal

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü