Mindenmentes kakaós csiga

A recept készítője: Patócs Sándor Gábor

Kakaós csigát már nagyon régóta szerettem volna készíteni, de valamiért mindig elmaradt. Viszont amikor láttam Orsi pizzás csigáit, akkor jött az ötlet, hogy készítsek mentes kakaós csigát. A kész tésztával dolgozni valami hihetetlen könnyű és egyszerű.  Ezt az is bizonyítja, hogy nem volt nálam sodrófa, viszont termosz igen… 😀 és ezzel is minden nehézség nélkül sikerült szép vékonyra kinyújtani a tésztát 🙂

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 5 kanál eritrit
  • kakaópor
  • ízlés szerint növényi fehérjepor (elhagyható)

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és nyújtsuk ki száraz felületen 0,5 cm vastag téglalapra. A kakaóport édesítőszerrel és kevés vízzel keverjük sűrű állagúra. Ha fehérjedúsabban szeretnénk elkészíteni, akkor az általunk választott fehérjeport tegyük bele a kakaós krémünkbe, majd keverjük csomómentesre.
Tekerjük fel és vágjuk egyforma karikákra. Tegyük szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire és lapítgassuk le. Süssük 20 percig előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel.

Átlagos tápérték:

SzénhidrátFehérjeZsírKalória
200 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék133,6 g18 g5 g686 kcal
Összesen:               133,6 g18 g5 g686 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü