Málnás paleolit brownie

Süssünk-süssünk valamit, azt is megmondom, hogy mit! – Málnás paleolit browniet!

Ha a nyári hőségben valami gyorsan és könnyen elkészíthető sütire vágysz, ami ráadásul még gluténmentes is, akkor próbáld ki receptünket! Mi már megtettük! 🙂 Málnás paleo brownienkat mandulalisztből és eritritből készítettük, így azok is nyugodtan fogyaszthatják, akik érzékenyek a gluténre vagy csak szeretnének odafigyelni, hogy mi kerül a tányérra.

Miért mandulaliszt? Mert bármely diéta és életmód (vegetáriánus, vegán, paleolit) képviselőjének tökéletes választás, gluténmentes, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják! Mivel jól fűszerezhető, édes és sós ételek készítésére is egyaránt alkalmas. Tökéletes kenyér, kalács, piskóta, muffin készíthető belőle vagy akár brownie.


Lássuk is a receptet.
Hozzávalók 10 adaghoz:

  1. A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk külön, a fehérjét verjük fel keményre, a sárgáját pedig habosra.
  2. A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a felvert tojások sárgájához és a kókuszolajhoz, végül fakanállal óvatosan keverjük bele a tojáshabot.
  3. A végén óvatosan tegyük bele a málnát, majd szilikonos sütőformában vagy kókuszolajjal kiolajozott tepsibe, 180°C-ra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk! 🙂

DSC_0044Málnás paleolit brownie

 

 


 

 

 

A képeket köszönjük Szépfalusi Rita gasztrofotósunknak! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü