Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Hamburger 1001 fasírttal

Hamburger 1001 fasírttal

Hát persze, hogy van Bake-Free hamburger receptem. Sőt, több is, mert annyi féleképpen el lehet készíteni még gluténmentes-növényi üzemmódban is, hogy az elképesztő. Nézd csak itt, itt és itt találod őket. Ma egy kicsit különlegesebb, a szokványostól eltérőbb fűszerezésű fasírtot kreáltam hozzá és annyira menő volt, hogy egy szempillantás alatt elfogyott az összes. Komolyan mondom, a borsófehérje granulátum szerintem az évszázad csodája, hiszen itt is olyan jól remekelt, hogy megemeltem a kalapom előtte. Senki meg nem mondta volna, hogy növényi a fasírt. Ódákat tudnék zengeni róla, de most abbahagyom, lássuk a receptet.

HOZZÁVALÓK 4 DARABHOZ:

A bucikhoz:

A bucik tetejére:

  • 10 g növényi margarin olvasztva
  • 5 g szezámmag

A fasírtokhoz:

A töltelékhez:

  • tv paprika
  • paradicsom
  • uborka
  • lilahagyma
  • újhagyma
  • vegyes zöldsaláta
  • növényi sajt

A szószhoz:

  • cukormentes ketchup
  • cukormentes mustár

ELKÉSZÍTÉS:

A bucikhoz keverjük össze a hozzávalókat (először nemük szerint) és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle 4 darab egyforma bucit. Kenjük le őket olvasztott margarinnal és szórjuk meg szezámmaggal. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 50 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A fasírtokhoz öntsük fel 90 g sós, forró vízzel a granulátumot és fedjük le. A hagymákat vágjuk apróra, a cukkínit (hámozás után) reszeljük le és pirítsuk meg olívaolajon és szórjuk meg a fűszerekkel ízlés szerint. Amint kihűlt keverjük össze a granulátummal és annyi fasírtkeverékkel, hogy jól formázható állaga legyen. Olajos kézzel formázzunk belőle 4 darab pogácsát és süssük meg olívaolajon mindkét oldalát fedő alatt, alacsony fokozaton.
Amint kihűltek a bucik töltsük meg a zöldségekkel, tegyük hozzá a fasírtokat és csorgassuk meg ketchuppal, mustárral.

Hamburger 1001 fasírttal

Hamburger

1 darab buci átlagos tápértéke:
266 kcal, 7,4 g zsír, 32,7 g szénhidrát, 16,2 g rost, 10,8 g fehérje
1 darab fasírt átlagos tápértéke:
330 kcal, 26,4 g zsír, 14,5 g szénhidrát, 4 g rost, 7,3 g fehérje

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk