Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Basic hamburgerzsemle

Basic hamburgerzsemle

Végre valahára sikerült megfelelő méretű bucit készítenem a hamburgerhez, pedig azt hittem ez a pillanat más sosem jön el. Eddig vagy túl kicsik, vagy túl nagyok lettek, de ez most pont a tökéletes méret. Nézzétek milyen csodás, ahogyan sütés alatt picit megrepedt, hát annyira guszta, hogy csak ámulok rajta. A kóstolóim 10-ből 10-re értékelték az ízét és állagát is, ez elképesztő. A recept roppant egyszerű és rendelkezik minden fontos allergén mentességével, ami szintén elképesztő. Nos, akkor hamburgerezésre fel!

HOZZÁVALÓK 3 DARABHOZ:

A zsemlékhez:

A töltelékhez:

  • 1 kisebb darab padlizsán (240 g)
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • Himalája só, feketebors, fokhagyma granulátum
  • csemege uborka
  • saláta
  • növényi sajt
  • lilahagyma
  • paradicsom
  • szezámmag
  • ketchup, mustár

 

 ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat. Robotgéppel közepes fokozaton dolgozzuk össze 5 perc alatt, amíg egynemű és teljesen sima lesz. Olajos felületen, olajos kézzel dagasszuk át a tésztát, majd osszuk 3 darab egyforma részre. Formázzunk belőlük helyes kis bucikat (picit lapítsuk le) és tegyük egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, majd meleg helyen kelesszük 45 percig. Kenjük meg őket vékonyan ketchuppal és szórjuk meg szezámmaggal, majd előmelegített 200 fokos sütőben 30 perc alatt süssük készre őket alsó-felső sütéssel. A töltelékhez vágjuk karikákra a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni amíg kiereszti a levét. Enyhén olajozott serpenyőben süssük meg. Rétegezzük a félbevágott zsemlékbe a többi töltelékkel és fogyasszuk egészséggel.

Basic hamburgerzsemle

 

Basic hamburgerzsemle táblázat

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

2 megjegyzések

Kedves Zsuzsanna, hálásan köszönük a visszajelzést és a kedves szavakat. Igazán örülök, hogy a segítségedre lehetnek a receptjeim.
Abszolút átérzem a helyzeted, tudom, hogy nem egyszerű és azt is, hogy mennyi energiát igényel. Ez most tényleg összejött, viszont mindenre van megoldás. A Basic lisztkeverék kifejezetten élesztős receptekhez lett kifejlesztve, szerintem nem adja ugyan ezt a minőséget más tértfogatnövelővel. Én inkább a Bake-Free lisztkeverékekből ajánlanám, hogy készíts hamburger bucit élesztő nélkül, mert azok kipróbált, biztosan működő receptek.
Bízom benne, hogy tetszeni és ízleni fog a lányodnak.
Üdvözlettel: Gyovai Orsi

https://www.edenpremium.hu/blogs/receptek-cikkek/mangocurry-s-szendvics

https://monakonyhaja.hu/2020/03/27/hamburger-hazilag-glutentejtojascukorszojamentes/

Gyovai Orsi,

Kedves Eden Premium Csapata! Először is szeretném megköszönni azt a sok segítséget, amit a receptjeitek nyújtottak már eddig is nekem. Sajnos a mi gondunk kicsit bonyolultabb, mint általában az étel intoleranciában szenvedőké. A lányom az érintett ebben, s bár kezdetben csak a tej okozott neki panaszokat, idővel a glutén, a tojás, a kukorica, a zab és az élesztő is bekerült a kerülendő alapanyagok közé. Az olyan apróságokat, mint a zöldborsó vagy a mandula nem is említem. Sokszor kész katasztrófa a főzés, bár igyekszem megtalálni valamiféle egyensúlyt, hiszen főznöm kell a 90. éves anyukámnak, aki szintén speciális étrenden van, továbbá magamnak, aki cukorbeteg vagyok. Hát… ez így jól összejött. Most azért fordulok hozzátok, hogy megkérdezzem, a fenti hamburger zsemle recept elkészíthető-e élesztő nélkül? Nagyon tetszik a recept, s szeretném meglepni a lányomat egy,, békebeli" házi hamburgerrel. Válaszotokat előre is hálásan köszönöm! Üdvözlettel: Házi Zsuzsanna

Házi Zsuzsanna ,

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk