Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Aszalt szilvás-mákos pite

Aszalt szilvás-mákos pite

Amióta kikísérletezem a legjobban formázható Bake-Free linzertésztát, nem tudok leállni a pitesütéssel. Nekem ez amolyan hobbi, mert amióta nem fodrászkodok, valamivel pótolni kell a „kezem járását”. Néha varrogatok ezt-azt, de az más téma. A formázás több kézügyességet igényel, így jobban leköt, mint a varrás. Különösen az ünnepek közeledtével, mert nagyon szeretem, amikor süti illat vesz körül. Mindig szeretem, de ilyenkor még jobban.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 300 g Bake Free linzer lisztkeverék+ 2 g a piteformába
  • 85 g négyszeres édesítő
  • 35 g kókuszolaj + 2 g a forma kikenéséhez
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 220 g langyos víz

A töltelékhez:

  • 150 g darált mák
  • 150 g aszalt szilva
  • 1 teáskanál fahéj
  • 80 g kókuszkrém
  • 50 g narancslé
  • egy narancs reszelt héja
  • 1 evőkanál Eden Premium lenmagliszt (5 g)

A szószhoz:

  • 50 g aszalt szilva
  • 20 g négyszeres édesítő
  • 30 g víz

Elkészítés:

Tészta:

Keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Osszuk 2/3-ad, 1/3-ad részre. A 2/3-adot száraz felületen nyújtsuk a forma méretére (én 26 cm-átmérőjűt használtam) és tegyük az olajjal kikent és pici lisztkeverékkel megszórt tepsibe. Szurkáljuk meg villával és süssük elő 5 perc alatt előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel.

Töltelék:

Daraboljuk apróra az aszalt szilvát és keverjük össze a többi hozzávalóval. Melegítsük össze.

Szósz:

Késes aprítóban dolgozzuk krémesre a hozzávalókat.

Összeállítás:

Simítsuk a tölteléket a tésztára, majd kenjük rá a szószt is. A maradék tésztából készítsünk díszítést és ezt is tegyük a pitére. Süssük további 20 percig 180 fokon alsó-felső sütéssel. Várjuk meg amíg kihűl és vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

Aszalt szilvás-mákos pite

1 szelet átlagos tápértéke:
237 kcal, 10 g zsír, 38,4 g amelyből poliolok 8,7 g, 5,1 g rost, 5,5 g fehérje

1 szelet átlagos feszívódó szénhidráttartalma: 29,7 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a mák és a szilva), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.