Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Barackos saslik mandulás salátával

Barackos saslik mandulás salátával

Ha nyár, akkor mindenképpen aktuális a saslik, de, ha be tudtok szerezni egy grillserpenyőt, akkor bármelyik évszakban elkövethetitek ezt a remek „nembűncselekményt”. Csak, hogy ne legyen annyira snassz, picit csavartam a sztorin, szentségtörésnek hangozhat, de isteni lett, hisz a barack karamellizálódott cukortartalma fejedelmivé varázsolta az egész ételt. A húst az egyik legjobb barátommal a borsófehérje kockával helyettesítettem és nem is gondoltam, hogy ennyire bele fog illeni (ámbár volt egy sanda gyanúm rá). A saláta szerintem önagáért beszél, benne van az egész nyár, a sok napsütés, csak rá kell nézni és mesélni fog.

Hozzávalók 4 adaghoz:

A saslikhoz:

  • koktélparadicsom (90 g)
  • 1 kisebb cukkíni (170 g)
  • 2 darab nagyobb csiperkegomba (120 g)
  • sárga, piros és zöld színű paprika (150 g)
  • lilahagyma (45 g)
  • 20 g Eden Premium borsófehérje kocka
  • 2 g Eden Premium sómentes ételízesítő
  • füstölt fűszerpaprika
  • Himalája só
  • 80 g forró víz
  • 1 darab kukorica

A páchoz:

  • 2 evőkanál kókuszolaj (16 g)
  • Himalája só, fokhagyma granulátum, zöldbors, oregáno, rozmaring, kakukkfű ízlés szerint, pici fürtölt fűszerpaprika
  • pár csepp citromlé

 

A salátához:

  • 1 darab őszibarack (tisztítva, mag nélkül 170 g)
  • 1 kisebb batáta (tisztítva 245 g)
  • 2 szál zellerszár (152 g)
  • lilahagyma (35 g)
  • 1 darab alma (tisztítva 145 g)
  • zöld, sárga és piros színű paprika (100 g)
  • jégsaláta (100 g)
  • 50 g blansírozott mandula
  • 1 evőkanál tökmagolaj (8 g)
  • pár csepp citromlé

Elkészítés:

A saslikhoz keverjük össze a borsófehérje kockát a sóval, az ételízesítővel, a paprikával és a forró vízzel, majd fedjük le 10 percre. A barackot szeleteljük fel és süssük meg a grillen. A zöldségeket szeleteljük fel ízlés szerint és húzzuk nyársra a picit kinyomkodott borsófehérje kockákkal (nekem 8 darab lett). A páchoz keverjük össze a hozzávalókat és ecsettel kenjük le a zöldségeket vele. Hagyjuk állni 20 percig, majd süssük meg vagy szabadtéri grillen, vagy grillserpenyőn. A kukoricát főzzük meg, szeleteljük fel és kenjük meg a páccal, hagyjuk állni és süssük meg a zöldségekkel együtt. Az édesburgonyát is hámozzuk meg, vágjuk kockákra, pároljuk meg enyhén, kenjük le a páccal, hagyjuk állni és süssük meg grillen, ez majd a salátába megy.

Barackos saslik mandulás salátával

Barackos saslik mandulás salátával táblázat

1 adag saslik salátával átlagos tápértéke: 340 kcal, 14,6 g zsír, 40,5 g szénhidrát, 11 g rost, 12,1 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.