Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Bazsalikomos-zöldborsós pohárdesszert

Bazsalikomos-zöldborsós pohárdesszert

Ez az a desszert, aminek, annak ellenére, hogy egy teljes regényt képzelnénk a háta mögé, nincs külön érdekes, különleges, eget rengető, izgalmas sztorija. Egyszerűen csak szerettem volna kiegészíteni a szuper kis vaníliás krémemet valami más színnel is és csak zöldborsó volt a mélyhűtőben. Jóóó, volt áfonya is, de csak annyi, amennyi a díszítéshez épp elég lett. Én, ha ránézek egy ilyen képre, mindig azt gondolom, hogy alapos, minden részletre kiterjedő tervezés előzi meg, erre fel én készítek egy ilyet, úgymond a semmiből, szimplán a „no, mit találok a hűtőben?” alapján. Mind ezek ellenére annyira áldom az eszemet, hogy képes vagyok ilyen abszurd receptekre, mert szuper variációk születnek ezen alkalmakkor. Egyszóval: TÖKJÓ LETT! Annyit még el kell mondanom, hogy elég tömény édességről beszélünk. Én 2 pohárba tálaltam, de ember legyen a talpán, aki megeszik egy egész ilyen pohárral. Ez körülbelül 4 adagnyi mennyiség.

 

Hozzávalók:

A vaníliás krémhez:

  • 100 ml kókuszkrém
  • 300 g víz
  • 70 g négyszeres édesítő
  • 1 csomag bourbon vanília aroma (5 g)
  • 50 g Eden Premium kölesliszt
  • 3 g Eden Premium agar-agar
  • 50 g blansírozott mandula + 100 g víz
  • fél kezeletlen citrom leve és reszelt héja

A borsókrémhez:

  • 200 g mirelit zöldborsó
  • 30 g kókuszkrém
  • 35 g ngyszeres édesítő
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • pár csepp citromlé
  • pár levél friss bazsalikom (én 4-et használtam)

A díszítéshez:

  • 10 g mirelit zöldborsó
  • bazsalikom
  • 6 g mirelit áfonya
  • 2 darab aszalt sárgabarack (10 g)

 

Elkészítés:

Vaníliás krém:

A mandulát áztassuk be éjszakára, legalább 6 órára, vagy főzzük tiszta vízben pár percig. Késes aprítóban dolgozzuk 100 g vízzel krémesre. Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat (a mandulakrémet kivéve), öntsük egybe és folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre (forraljunk rajta legalább egyet). Amikor elég sűrű, keverjük hozzá a mandulakrémet is és vegyük le a tűzről.

Borsókrém:

Főzzük, vagy pároljuk puhára a borsót, majd szűrjük le és turmixoljuk össze a többi hozzávalóval.

Összeállítás:

Amint picit hűlt a vaníliás krém öntsük szét poharakba. Várjunk, amíg dermed egy picit és kanalazzuk rá a borsókrémet is. Díszítsük ízlés szerint, fogyasszuk lehűtve.

 

Bazsalikomos-zöldborsós pohárdesszert

Bazsalikomos-zöldborsós pohárdesszert táblázat

 

Én 2 darab pohárban tálaltam, így 1 adag pohárdesszert átlagos tápértéke díszítéssel:
488 kcal, 28,3 g zsír, 92,3 g szénhidrát amelyből poliolok 52,4 g, 12,4 g rost, 15,5 g fehérje

1 adag pohárdesszert átlagos felszívódó szénhidráttartalma díszítéssel: 39,9 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.