Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Bejgli

Bejgli

Nagyon sokan kértetek tőlem bejgli receptet, én pedig mindig szívesen teljesítem a kéréseteket. Képzeljétek el, a legelső próbálkozás alkalmával sikerült is megalkotnom, pedig "előző életemben" soha nem készítettem hagyományos bejglit. Csak mentesen próbálkoztam vele otthon, ám nem túl sok sikerrel. Mindig éreztem rajtuk azt a bizonyos "mentes ízt". Viszont ez a változat....nagyon jó lett szerintem.
Nos, erre a finomságra nem is lehetett volna jobb időzítés a karácsonynál.  Bízom benne, hogy Nektek is ízleni fog. Hogy meddig tartható el, azt nem tudom megmondani, mert nem sikerült megmenteni egy darabkát sem másnapra (a mindenevők elől), de mivel puhább, mint a hagyományos társa minden bizonnyal nejlon tasakban tárolva több napig is friss marad.

Hozzávalók 2 db kb. 20x6 cm-es bejglihez

Tészta:

Diós töltelék:

  • 70 g darált dió
  • 40 g Eden Premium eritrit
  • 20 g víz
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • fél kezeletlen citrom héja

Mákos töltelék:

  • 70 g darált mák
  • 40 g Eden Premium eritrit
  • 30 g víz
  • 20 g mazsola
  • 0,5 teáskanál vanília aroma
  • 0,5 teáskanál rum aroma

A kenéshez:

Elkészítés

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és meleg helyen kelesszük egy óráig. Osszuk 2 egyforma részre és nyújtsuk ki 26x28 cm-es téglalapokra. A töltelékek hozzávalóit csak egyszerűen keverjük össze, kenjük rá a tésztára, tekerjük fel és nyomogassuk össze a végeiket és szurkáljuk meg villával. Kenjük le baracklekvárral (vagy ízlés szerint a fent említettekkel), majd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük 10 percig, majd további 30 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel. Várjuk meg míg kihűl és szeleteljük kedvünkre. Nekem 14 szelet lett egy darab bejgliből.

Jó étvágyat!

bejgli mindenmentes

bejgli mindenmentes

A recept alapján elkészített 1 szelet diós bejgli átlagos tápértéke:
70 kcal, 3,1 g zsír, 15,9 g szénhidrát amelyből poliolok 7,9 g, 1,4 g rost, 2 g fehérje
A recept alapján elkészített 1 szelet diós bejgli átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 8 g
A recept alapján elkészített 1 szelet mákos bejgli (mazsolával) átlagos tápértéke:
41 kcal, 0,2 g zsír, 16,3 g szénhidrát amelyből poliolok 7,9 g, 0,8 g rost, 1 g fehérje
A recept alapján elkészített 1 szelet diós bejgli (mazsolával) átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 8,4 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

 

2 comments

Kedves Kitti,
nagyon örülünk, hogy tetszik a recept. A Bake-Free lisztkeverékek kifejezetten élesztőhöz, vagy sütőporhoz lettek kifejlesztve, ezért nincs tapasztalatunk más alapanyaggal történő felhasználásával. Azt javasolnánk, hogy válaszd a többi Bake-Free lisztkeveréket, melyek önkelesztőek, szódabikarbónát és citromsavat tartalmaznak. Bízunk benne, hogy megtalálod a diétádba illeszthető receptet.

Eden Csapat,

Sziasztok!

A tésztához 1 csomag(7gr) porélesztő szükséges.
Sajnos élesztőt, sütőport nem lehet fogyasztanom.
Szódabikarbónával tudom helyettesíteni, ha igen milyen arányban?
Köszönöm! :)
Kitti

Kitti,

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.