Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Bolognai

Bolognai

Imádom az olasz fűszerezést, szint úgy a quinoa tésztát és a csicseriborsót is. A paradicsomról ne is beszéljünk. E három (na, jóóó négy) étel összeengedéséből csakis jó dolog születhet. Tényleg príma lett. Az én mélyhűtőmben mindig van pár adag csicseriborsó előre lefőzve, így se konzervet nem kellett használnom, se nem főzőcskéznem és áztatgatnom órákig. Most is pár perces a receptem, ami egyébként életet menthet egy-egy hosszúra sikerült nap után. Ti is érzitek a súlyát, ugye?

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 csomag Eden Premium quinoa szélesmetélt tészta (200 g)
  • 40 g Eden Premium csicseriborsó (szárazon mérve)
  • 1 fej vörös hagyma apróra vágva (tisztítva 98 g)
  • 3 gerezd fokhagyma préselve (tisztítva 3,4 g)
  • 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
  • 1 nagy konzerv sűrített paradicsom (140 g)
  • 1-2 teáskanál Himalája só, oregano, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom ízlés szerint
  • 2 evőkanál Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely (6 g)

Elkészítés:

Főzzük meg a tésztát, majd hideg vízzel öblítsük le. Pirítsuk meg a hagymát kókuszolajon, majd adjuk hozzá a főtt csicseri borsót is. Amikor megpirult tegyük hozzá a paradicsomot és a fűszereket is. Forraljuk össze, majd adjuk hozzá a fokhagymát és forraljunk rajta még egyet. Ha szükséges hígíthatjuk pici vízzel. Tálaláskor szórjuk meg sörélesztő pehellyel.

Bolognai

 1 adag bolognai átlagos tápértéke:

300 kcal, 5,2 g zsír, 47,8 g, 8,8 g rost, 10,8 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.