Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Bolognai házi tésztával

Bolognai házi tésztával

Nem is én lennék, ha ezt az ételt nem én követtem volna el. Most az lett a csavar a történetben, hogy kivételesen ez nem az én receptem, hanem galád módon másoltam. Mentségemre szolgáljon, hogy a szándékom tisztességes volt. Mivel egy igazán autentikus, eredeti recepttel szerettem volna bemutatni Nektek, hogy mennyire szuper a mi kis granulátumunk, így muszáj voltam egy nagy durranással nyitni. Kitől is lophattam volna, ha nem egy igazi, ízig-vérig olasz fiatalembertől Gianni Annoni-tól, aki ráadásul köztudottan profin bánik a fakanállal, s most ez fogja garantálni (legalábbis remélem) a mostani bolognaim sikerét. És mivel házi tésztával az igazi, hát nem tudtam ellenállni a kísértésnek és annak ellenére, hogy köles spagettivel is elkészíthettem volna, én bizony nekiálltam gyúrni és megállapítottam, hogy nem tart sokkal tovább, viszont tökéletesen megadja a házi tészta által nyújtott élményt. Fogadjátok szeretettel az eredeti olasz recept alapján készült mentes bolognait házi tésztával.

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

A raguhoz:

  • 50 g Eden Premium borsófehérje granulátum darált hús helyett
  • 1 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítő (4,5 g)
  • 200 g meleg/forró víz
  • 1 üveg paradicsomszósz (350 g)
  • 1 kisebb répa (tisztítva 53 g)
  • 1 szál szárzeller (50 g)
  • 1 kisebb padlizsán (hámozva 160 g) szalonna helyett
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 70 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 8 g)
  • 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
  • 30 g kókuszjoghurt
  • 30 g sűrű, zsíros kókusztej (konzerves Aldis) tejszín helyett
  • Himalája só, feketebors, füst aroma ízlés szerint
  • 1-2 dl víz, vagy száraz vörösbor (én vizet használtam)

 

A tésztához:

 

Elkészítés:

Keverjük össze a sómentes ételízesítőt pici sóval és a forró vízzel, majd öntsük a granulátumra és fedjük le 5 percre. Az apróra vágott hagymát és a préselt fokhagymát pirítsuk meg kókuszolajon, majd tegyük hozzá a reszelt répát (én nagylyukún reszeltem) és az apróra vágott padlizsánt és szárzellert is. Lassú tűzön pároljuk össze őket, majd öntsük fel paradicsomszósszal, vízzel (vagy vörösborral), fűszerezzük, keverjük hozzá a kókuszjoghurtot és a kókusztejet is. Fedő alatt rotyogtassuk tovább egy ideig, majd utolsó lépésként keverjük hozzá a granulátumot is és melegítsük össze, nem kell tovább főzni. A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 5 percig, majd száraz felületen (ha úgy jobban tetszik alálisztezhettek, de nélküle is profi lesz) felületen nyújtsuk vékonyra és vágjuk hosszú csíkokra. Lobogó vízben főzzük készre körülbelül 2 perc alatt, majd öblítsük át folyóvíz alatt.

Tipp: Igazán akkor lesz ragu jellege, ha sokkal tovább főzitek a szószt lassú tűzön, fedő alatt, mielőtt hozzá kevernétek a granulátumot, de rövid idő alatt is fini lesz. Nyilván kinek mennyi ideje van, de érdemes kipróbálni mindkét változatot, nehogy az vegye el a kedvetek a recepttől, hogy sokáig tart elkészíteni. Addig főzzétek, amennyi időtök éppen van rá.

 

bolognai házi tésztával

Bolognai házi tésztával táblázat

 

1 adag bolognai ragu házi tésztával átlagos tápértéke:
332 kcal, 7,1 g zsír, 49,3 g szénhidrát, 8,4 g rost, 14,3 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.