Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Burrito

Burrito

Egészen őszintén, ennek a receptnek a darált hús imitálása volt a célja. Van olyan vegán, akinek még a gondolatától is feláll a szőr a hátán, vannak olyan nem vegánok, akik nem értik -és hangoztatják is kellőképpen-, hogy a vegánok miért próbálják utánozni a hús ízét és textúráját, vannak viszont olyanok, akik kifejezetten kedvelik az efféle imitációkat. Mindenkinek megvan a maga felfogása, ízlésvilága és ez így is van jól.

Azonban a tény, az tény: jelenleg nem kapható búza-, és szójamentes húsimitátor, ezért én készítettem egyet-kettőt. Azt érdemes tudni, hogy soha nem lesznek teljesen olyanok, mint az állati eredetű élelmiszerek, de finomak. Máshogyan, de finomak.

Hozzávalók 2 adaghoz:

A töltelékhez:

A tortillákhoz:

Elkészítés:

Töltelék:

Keverjük össze a lisztet, a sót, a vizet, a szódabikarbónát és hagyjuk állni 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk ujjnyi vastagra. Kenjük le a párolóedényt vékonyan kókuszolajjal és tegyük rá a formáinkat. Fedő alatt közepes fokozaton pároljuk meg 15 perc alatt. Amint hűlt egy picit daraboljuk nagyon apróra. A kókuszolajon pirítsuk meg a fokhagymát, majd a darabkákat is. Szórjuk meg füstölt paprikával, majd öntsük fel egy korty vízzel, hogy legyen egy pici szaftja is.

Tortilla:

Keverjük össze a hozzávalókat és oszzuk két egyforma részre. Pihentessük 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki mindkettőt vékonyra és száraz serpenyőben süssük ki mindkét oldalukat.

Azonnal töltsük meg a töltelékkel és tekerjük fel.

Burrito

1 adag burrito átlagos tápértéke:
229 kcal, 5,4 g zsír, 36 g szénhidrát, 6,5 g rost, 5,8 g fehérje

Nehézségi fok (1-5): 3

Elkészítési idő: 35 perc

Kalkuláció: Az egész adag burrito   ̴ 241.- Ft-ba kerül, 1 adag (ha 2 darab egyforma részre osztottuk)   ̴ 121.- Ft.

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek  a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.