Mi más melegíthetne fel egy borongós őszi napon, mint a chili? Tömérdek mennyiségű csokoládéval párosítva telitalálat. Gőzölgő illatával feledésbe merülhetnek a rideg, ködös hajnalok. Legalább is nálam bevált galette formájában. Aki szereti a különlegességeket és csokirajongó, az mindenképpen készítse el a chilis-csokis galette-et.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 45 g négyszeres édesítő
- 30 g Eden Premium mandulaliszt
- 20 g kókuszolaj
- 1 tasak bourbon vanília aroma
- 90 g víz
A töltelékhez:
- 100 g kókuszkrém
- 150 g víz
- 6 g kakaópor
- 35 g Eden Premium eritrit
- 1-1 teáskanál rum-, és csokoládé aroma
- 25 g Eden Premium kölesliszt
- 2 g Eden Premium konjac liszt
- 40 g mindenmentes csokoládé
- chili ízlés szerint
Elkészítés:
A töltelékhez a csokoládé és a chili kivételével keverjük össze a hozzávalókat és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni.
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk pihenni 10 percig. Sütőpapíron nyújtsuk ki körülbelül 1 cm vastagra, kanalazzuk rá a tölteléket, szórjuk meg ízlés szerint chilivel és tördeljük rá a csokoládét is. Hajtsuk fel a széleit és tegyük sütőpapírral együtt egy tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 30 perc alatt süssük készre. Vágjuk 8 darab egyforma szeletre.
167 kcal, 9,7 g zsír, 25,5 g szénhidrát amelyből poliolok 12 g, 3,2 g rost, 3,3 g fehérje