Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Citromos-diós muffin

Citromos-diós muffin

A citrom és a dió tánca ezekben az édes kis muffinokban elképesztő harmóniát hozott létre. A puha piskóta és a zamatos krém teszik fel a koronát erre a remekműre. Szerintem a nyuszinak is tetszeni fog.

HOZZÁVALÓK 10 DARABHOZ:

A muffinokhoz:

A mázhoz:

A díszítéshez:

  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • friss citromfű
  • citromszeletek

ELKÉSZÍTÉS:

A mázhoz keverjük össze csomómentesre a hozzávalókat (először érdemes a szárazakat összekeverni) és tegyük hűtőbe, hogy besűrűsödjön.
A muffinokhoz keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük egybe és dolgozzuk össze. Kanalazzuk szilikonos muffinformákba (nekem 10 darab lett) és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 25-30 perc alatt alsó-felső sütéssel. Amint kihűltek díszítsük a mázzal, citromhéjjal és citromszeletekkel.

Citromos-diós muffin

Citromos-diós muffin

1 darab citromos-diós muffin átlagos tápértéke:
161 kcal, 8,9 g zsír, 28,6 g szénhidrát amelyből poliolok 13,5 g, 2,6 g rost, 3,9 g fehérje
1 darab citromos-diós muffin átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
15,1 g

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.