Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Cukkínis-kapros kölestúrós quiche

Cukkínis-kapros kölestúrós quiche

A kapor és a túró páros szerintem a nyár slágere. Nálam legalább is hatalmas a szerelem. Nem is volt kérdés, hogy cukkínivel fogom díszíteni ezt a csodás pitét. A tésztája is rendhagyó lett, mert ez az első Bake-Free kelt tészta lisztkeverékből készült quiche és azért is, mert a tésztát egy nem is olyan elvetemült ötlet alapján zöldborsóliszttel gazdagítottam és annyira szuper lett, hogy azt el sem tudom mondani.  Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, ez a tészta sosem lesz olyan rugalmas, mint a hagyományos búzalisztes, de én nagyon szeretem, jól lehet vele dolgozni csak picit ügyesebben. Elsőre úgy fog tűnni, hogy az istenért sem akar összeállni, de nyújtsátok csak tovább és tovább, meglátjátok olyan szép sima tészta lesz, min ahogy a nagykönyvben meg van írva. Eskü.

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 200 g köles
  • 200 g kókuszkrém
  • 600 g víz
  • Himalája só, Eden Premium fekete só, fokhagyma granulátum, frissen őrölt színesbors
  • pár csepp citromlé
  • 1 csomag kapor
  • 1 darab kisebb cukkíni (400 g)
  • 10 g paradicsomszósz

Elkészítés:

A töltelékhez szeleteljük fel a cukkínit é sózzuk meg. Hagyjuk állni legalább 30 percig. A kölest öblítsük át alaposan forró folyóvíz alatt majd keverjük össze a hozzávalókkal (kivéve paradicsomszósz és cukkíni) és alacsony fokozaton, résnyire nyitott fedő alatt főzzük meg körülbelül 15 perc alatt. A kaprot csak a végén tegyük bele, hogy megmaradjon az intenzív aromája. Fedjük le, amíg elkészülünk a többi lépéssel, de figyeljünk rá, hogy amikor belekerül a tésztába, akkor ne legyen túl szilárd, állás közben ne szívja magába az összes nedvességet, mert szárazabb lehet a végeredmény (ami nem baj, úgy is nagyon fini, ráadásul úgy egy hordozhatóbb ételt kapunk, például kiránduláshoz jól jöhet). Ha mégis túlszilárdult, akkor hígítsuk pici növényi itallal, vagy kókuszkrémmel.
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Lisztezett felületen nyújtsuk a formánk méretéhez (én 28 cm átmérőjű vastag falú kerámiát használtam). Ne higgyünk az első benyomásnak, nyújtsuk tovább a tésztát, össze fog állni, ígérem. Viszont annyira rugalmas nem lesz, mint a hagyományos búzalisztes, de szépen lehet vele dolgozni. A formát olajozzuk ki és lisztezzük vékonyan. Tegyük bele a tésztát, igazítsuk egyenletesre, szurkáljuk meg villával és előmelegített 200 fokos sütőben süssük elő 5 percig alsó-felső sütéssel. Kanalazzuk bele a kölest. A cukkíniről itassuk fel teljesen a nedvességet papírtörlő segítségével, majd ízlésesen sorakoztassuk a kölesre. Kenjük le vékonyan paradicsomszósszal. Tegyük vissza a sütőbe és 180 fokon süssük még 30-35 percig alsó-felső sütéssel. Vágjuk 12 darab egyforma szeletre.

Cukkínis-kapros kölestúrós quiche

Cukkínis-kapros kölestúrós quiche táblázat

1 szelet cukkínis-kapros kölestúrós quiche átlagos tápértéke: 220 kcal, 7,6 g zsír, 31,3 g szénhidrát, 3,2 g rost, 5,2 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.