Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Currys tészta

Currys tészta

Annyira egyszerű, mint a pont, mégis magával ragadó kombinációk és színek teszik olyan zamatossá ezt az ételt, hogy képtelen leszel ellenállni egy következő adagnak. Gluténmentes és 100 % növényi összetevőkből is falatozhatsz úgy, mint egy király, lemondások nélkül.

HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

  • fél csomag Eden Premium kölestészta szarvacska (100 g)
  • 25 g Eden Premium borsófehérje kocka (hús helyett)
  • 75 g forró víz
  • 1 evőkanál olívaolaj (8 g)
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 105 g)
  • 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 3 g)
  • 200 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
  • só, curry fűszerkeverék
  • a díszítéshez chilipehely, citrom, narancs és lime karikák

ELKÉSZÍTÉS:

A borsófehérje kockát öntsük fel sós, forró vízzel és hagyjuk állni. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található leírás szerint és öblítsük át hideg folyóvízzel. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsuk meg forró olívaolajon, később adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a fűszert is. Öntsük fel a kókuszkrémmel, keverjük hozzá a borsófehérje kockát és rottyantsuk össze, majd keverjük hozzá a tésztát is. Tálaljuk chilipehellyel és narancs, citrom, lime karikákkal.

Curry tészta

curry tészta

1 adag currys tészta átlagos tápértéke:
463 kcal, 26,7 g zsír, 39,9 g szénhidrát, 5,9 g rost, 13 g fehérje

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.