Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Diós almafánk

Diós almafánk

Édes álmok netovábbja egy ilyen minden földi jóságot magába foglaló, mámorba ejtő nyalánkság. Klasszikus almafánk egy kis dióval turbózva, mentesen, egyszerűen lehetetlen vele mellé lőni. Korábban már készítettem egy szuper kis almás változat, az is mennyei manna, de ezt most tényleg jócskán tovább álmodtam és most már bajban vagyok, mert nem is tudom eldönteni, hogy melyik ízlik jobban. Ez az izgalmas kombináció téged is magával fog ragadni. Nálunk fénysebességgel fogyott el az utolsó morzsa is.

Hozzávalók 15 darabhoz:

A tésztához:

A sütéshez:

  • kókuszolaj

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat nemük szerint, majd dolgozzuk össze (az alma a száraz hozzávalókhoz kerüljön). Kanállal szaggassuk forró kókuszolajba és süssük aranybarnára mindkét oldalukat. Nekem 15 darab fánkom lett.

 

Diós almafánk
Diós almafánk táblázat

Az egész adag diós almafánk átlagos tápértéke olajban sütés nélkül:
533 kcal, 26 g zsír, 60 g szénhidrát amelyből poliolok 3 g, 14 g rost, 13 g fehérje
Az egész adag diós almafánk átlagos felszívódó szénhidráttartalma olajban sütés nélkül:
57 g
Az egész adag diós almafánk átlagos tápértéke olajban sütés nélkül:
36 kcal, 1,7 g zsír, 4 g szénhidrát amelyből poliolok 0,2 g, 0,9 g rost, 0,9 g fehérje
Az egész adag diós almafánk átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
3,8 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.


Érdekel hogyan kell elkészíteni? Nézd meg a videót:
Jó étvágyat!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.