Annyira nem szerettem a hókiflit, de hát késztetést érzek, hogy minden alap süteményt elkészítsek a Bake-Free lisztkeverékekből. Most ez a hagyományos édesség került sorra és szavamra, sokkal finomabb, mint az eredeti. Nekem biztos.
Hozzávalók:
- 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 40 g őrölt dió
- 50 g négyszeres édesítő
- 45 g kókusztejszín
- 55 g víz
A külsejéhez:
- négyszeres édesítő porrá őrölve
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és osszuk 9 egyforma részre. Formázzunk belőle hengereket és hajlítsuk meg picit. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben süssük készre 20 perc alatt 190 fokon, alsó-felső sütéssel és még melegen forgassuk meg az eritritben.
1 darab kifli átlagos tápértéke üresen (eritritben nem megforgatva):
89 kcal, 4 g zsír, 15 g szénhidrát amelyből poliolok 5,6 g, 1,6 g rost, 2,2 g fehérje
1 darab kifli átlagos felszívódó szénhidráttartalma üresen (eritritben nem megforgatva):
9,4 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!