Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Dödölle

Dödölle

Dél-alföldi lányként amikor még a Balatonon is túlmentem az elképesztő viadukton keresztül, volt szerencsém kóstolni a méltán híres zalai klasszikust. Az volt benne a legszebb, hogy ott helyben a szülőföldjén egy igazi zalai nagymama készítette, így nekem az első élményem valódi és hamisítatlan. Persze próbáltam én utánozni később mindenevőként és mentesen is, DE soha nem sikerült pont olyan finomra, tudjátok ez is olyan, mint anya főztje. Most is csak azt mondhatom, hogy ez sem ér fel odáig, csak halvány játéka az illúziónak, de amikor hozzá képzeltem az első találkozásom élményét vele, azonnal elvarázsolt.
Infók: A liszt mennyisége mindig a burgonyától függ és attól, hogy mennyi víz maradt rajta a főzés során. A lényeg, hogy kanalazható állagot varázsoljatok. IR-eseknek, cukorbetegeknek ezt az ételt tilos fogyasztani!

HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

ELKÉSZÍTÉS:

A hámozott és kockára vágott burgonyát főzzük meg annyi sós, babérleveles vízben, amennyi pont ellepi (ami közben elpárolog, azt pótoljuk). Vegyük ki a babérleveleket, törjük össze, tegyük hozzá a lisztet és állandó keverés mellett (egy pillanatra se hagyjuk magára) főzzük sűrűre. Nehéz munka, kiválthatjuk vele az edzést is akár. A borsófehérje granulátumot áztassuk be pár percre háromszoros mennyiségű forró, sós vízbe. Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg a kókuszolajon, majd nyomkodjuk ki a borsófehérje granulátumból a vizet és pirítsuk át a hagymás olajon, majd kenjük át ezzel az olajjal a sütőformát (23x14 cm). Mártsunk bele egy kanalat és szaggassuk szépen egymás mellé a burgonyát, mint a nokedlit. Csorgassuk meg a maradék hagymás, granulátumos olajjal, locsoljuk meg egy kis füst aromával és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 35 perc alatt alsó-felső sütéssel. Tálaljuk kókuszjoghurttal.

 Dödöle

 Dödöle

1 adag dödölle átlagos tápértéke:
457 kcal, 21 g zsír, 52,4 g szénhidrát, 6 g rost, 10,4 g fehérje

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Gyors és olcsó ebéd ötlet gluténmentesen 😋 #glutenfree #vegan #dödölle #mentesenegeszsegesen #edenpremium ♬ ALL INNA DAY - Pretty Beggar

 

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.