Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Epres-bazsalikomos piskótatekercs

Epres-bazsalikomos piskótatekercs

Úgy történt, hogy fogta magát a bazsalikom és egyszer csak meggondolatlanul, próbaképpen beleugrott a bevásárló kosaramba, tesztelve ezzel engem, hogy vajon mennyire lepődök meg cirkuszi mutatványától. Végül ő lepődött, meg, mert kacagva nyakon csíptem, kerítettem hozzá egy kis epret és már hoztam is őket a konyhába. A haditerv egy epres-bazsalikomos piskótatekercs volt.

IR-esek cukorbetegek most fordítsák el a tekintetüket, ez most nem nekünk való süti. Nem bírtam megállni, hogy hagyományos, kukoricakeményítős pudingból ne csináljak valami szuper kis epres finomságot a kóstolóközönségem hatalmas örömére, mert állításuk szerint isteni finom lett. A tésztáról annyit, hogy ez már a második könnyebben tekerhető piskóta recept. Tényleg pihe-puha a hozzáadott kókuszolajnak köszönhetően. Viszont nagyon fontos a sütőforma mérete és hogy 15 percnél tényleg ne legyen tovább sütve, mert különben nagyon bebőrösödik és nehezebb lesz tekerni. Tényleg elég neki ennyi idő, hisz látjátok, tökéletesen átsült. Én imádom ezt az új receptet, szerintem Nektek is tetszeni fog.

 

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 200 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 80 g Eden Premium eritrit
  • fél csomag sütőpor
  • 15 g kókuszolaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 280 g cukormentes mandula ital (Joya)
  • pár levél friss bazsalikom (20 darabot használtam)

 

A töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 120 g Eden Premium eritrit
  • 250 g cukormentes mandula ital (Joya)
  • 250 g növényi margarin (Liga)
  • 200 g eper

 

Elkészítés:

A piskótához a bazsalikomot vágjuk apróra, majd keverjük össze a hozzávalókat (először nemük szerint) és kenjük szilikonos sütőpapírral bélelt, vékony falú formába (vizes kanállal egyengessük). Én 25x34 cm-eset használtam, ennél ne legyen sokkal kisebb, mert nem fog jól tekeredni a tészta. Nagyon vékony nyersen a tészta, de szépen meg fog emelkedni. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük 15 percig alsó-felső sütéssel. Amint kivettük, nedves konyharuhával, vagy a sütőpapírral (ehhez először válasszuk szét őket) tekerjük fel a rövidebbik oldala felől és hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez főzzük sűrűre a pudingot az eritrittel és hagyjuk kihűlni, majd robotgéppel keverjük hozzá szobahőmérsékletű margarint, ezután kanállal az apróra vágott epret is. Tekerjük szét a piskótát és meg az epres krémmel, tekerjük fel sütőpapírral és pihentessük 2 óráig a hűtőben. Én beletettem egy kenyérformába és folpackkal körbetekertem, hogy a piskóta ne száradjon ki. Amint elkészült szeleteljük darab egyforma részre.

 

Epres-bazsalikomos piskótatekercs

 

Epres-bazsalikomos piskótatekercs táblázat

 

1 szelet epres bazsalikomos piskótatekercs átlagos tápértéke: 162 kcal, 12 g zsír, 25,6 g szénhidrát amelyből poliolok 13,3 g, 1,6 g rost, 1,6 g fehérje
1 szelet epres bazsalikomos piskótatekercs átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 12,3 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.