Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Grillburger

Grillburger

Nos, kaptam egy kontaktgrill készüléket és persze, hogy az első alanyom a hamburger lett, hisz aki ismer, tudja, hogy mániákus vagyok és megszállottan kergetem a burgeres gasztro élményeket. Volt idő, amikor 2 hatalmas (tényleg hatalmas, biztosan tudjátok, óóóriási) burgert is meg tudtam enni egymás után, jó sok sajttal és öntettel, jó zsírosan, persze gyorsan el is vonultam szégyellni magam utána. De persze ezek az idők már elmúltak (nagy szerencsémre), most már jóval kevesebbel is teljesen jól lakok, már megtanultam a testemtől, mennyi az elég és az is hozzájárul a dologhoz, hogy már sosem vagyok farkaséhes a stabil vércukorszintemnek köszönhetően, már nem éheztetem ki magam. Ez most legyen a napi hálám. Te miért vagy ma hálás?
Ja, egyébként a grillburger brutál finom lett, próbáljátok ki! És készüljetek, mert van a tarsolyomban még ötlet hozzá!

 

Hozzávalók 2 darabhoz:

A bucikhoz:

 

A pogácsákhoz:

  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 82 g)
  • 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 15 g)
  • 4 darab koktélparadicsom 56 g
  • 1 evőkanál cukormentes, édesítőszermentes, házi szilvalekvár (12 g)
  • 1 kávéskanál cukormentes dijoni mustár (3 g)
  • 5 g Himalája só
  • 70 g Bake-Free Argentin BBQ fasírtkeverék
  • a sütéshez 2 g kókuszolaj

A töltelékhez:

  • lilahagyma
  • paradicsom
  • cukormentes csemege uborka
  • növényi sajt
  • cukormentes kókuszjoghurt (vagy mandulajoghurt)
  • dijoni mustár

 

Elkészítés:

Bucik:

Keverjük össze a hozzávalókat és lefedve, meleg helyen kelesszük 30 percig, majd osszuk 2 egyforma részre és formázzunk belőlük szép zsemléket. Kenjük meg a tetejüket a szilvás keverékkel és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 20-25 perc alatt alsó-felső sütéssel.

Pogácsák:

Turmixoljuk krémesre a hagymákat a szilvalekvárt, a mustárt, a sót és a paradicsomokat, majd keverjük hozzá a fasírtkeveréket. Fontos megemlítenem, hogy minden zöldségen más és más lehet a nedvességtartalma, nekem most 70 g fasírtkeveréket vett fel. Kicsit képlékeny állagúnak kell, hogy legyen. Hagyjuk pihenni 10 percet, ez alatt jól összeáll a tészta. Osszuk 4 egyforma részre, formázzunk belőlük golyókat és vékonyan olajozott kontaktgrillben süssük meg őket.

Összeállítás:

Amint kihűltek a bucik vágjuk félbe és melegítsük át a grillen őket. Keverjük össze pici dijoni mustárral a kókusz-, vagy mandulajoghurtot, kenjük meg vele a bucikat és sorakoztassuk ízlés szerint rá a töltelékeket.

 

Grillburger

Grillburger táblázat

 

1 darab buci átlagos tápértéke:
278 kcal, 2,9 g zsír, 52,6 g szénhidrát, 6,4 g rost, 7,3 g fehérje

1 darab pogácsa átlagos tápértéke:
86 kcal, 1,2 g zsír, 14,7 g szénhidrát, 2,9 g rost, 2,8 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.