Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Gyrosos táska

Gyrosos táska

Ha már így ennyire nagyon benne vagyok legújabb szerelmem, a Bake-Free arany kenyér lisztkeverék receptjeinek nagyüzemi gyártásában, mindenképpen szerettem volna sort keríteni egy házasságos (2 vagy több lisztkeverék felhasználása egyféle tésztához) változathoz is. Mostanában szeretek kísérletezni a párosításokkal (ez az új hobbim) és mindig egyre jobb és jobb tésztákat kapok. Most is így történt. Szuperül lehet vele dolgozni és csudafinom is lett ez a Görögországot idéző gyrosos táska. Csak halkan megjegyezném, hogy illik tzatzikivel fogyasztani.

 

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 50 g Eden Premim borsófehérje granulátum
  • 150 g forró víz
  • 5 g Eden Premium arany lenmagliszt (nem kihagyható)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 5 g)
  • Himalája só, oregánó, füstölt paprika, fekete bors, kömény, bazsalikom, majoranna, kakukkfű, rozmaring, koriander ízlés szerint

A kenéshez:

  • 4 g  kókuszolaj

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 10 percig. Addig a töltelékhez keverjük össze a fűszereket, a forró vizet, a préselt fokhagymát és a granulátumot, majd lefedve hagyjuk állni 10 percig. A tésztát száraz felületen nyújtsuk vékonyra (nekem 36x36 cm-es lett) és vágjuk 4 darab egyforma részre. A granulátumhoz keverjük hozzá az arany lenmaglisztet (ez tartja össze és felszívja sütés közben a folyadékot) és halmozzuk a kockák egyik felére. Nedvesítsük be a széleiket (így jobban összetapadnak majd) és hajtsuk rá a töltelékekre. Kenjük le vékonyan kókuszolajjal, irdaljuk be, díszítsük a széleit kanál élével. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt, alsó-felső sütéssel.

 

Gyrosos táska

Gyrosos táska táblázat

 

1 darab gyros-os táska átlagos tápértéke:
 241 kcal, 4,3 g zsír, 32,3 g szénhidrát, 10,7 g rost, 13,2 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.