Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kakaós csíkos zebratekercs

Kakaós csíkos zebratekercs

Neten találták a csajok ezt a sütit és hát olyan guszta volt, hogy persze elkészítettem, nemcsak gluténmentesen, hanem totál mentesen. Szóval megszabadítottam minden egyes gonoszságától, így majdnem büntetlenül lehet előre eltervezett szándékkal, alaposan ízlelgetve fogyasztani. A szilvalekvár nagyon feldobja, profin el lett találva az ízkombó, az egyszer biztos. Elég nagy péksütik, 1 darab körülbelül 5 (női) adag lesz, így készüljetek rá. Nálunk hatalmas sikert aratott, elfogyott egy pillanat alatt az egész.

HOZZÁVALÓK 2 DARABHOZ:

A tésztához:

A rétegzéshez:

  • 15 g növényi margarin olvasztva (Liga)

A töltelékhez:

  • 100 g cukormentes Szatmári szilvalekvár (Lidl)

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához keverjük össze a kakaón kívül a hozzávalókat. Osszuk ketté és az egyikbe gyúrjuk alaposan bele a kakaóport. Mindét tésztát osszuk két-két részre és nyújtsuk őket vékony téglalappá (nekem 19x20 cm-esek lettek). Kenjünk meg egy világos lapot olvasztott margarinnal, tegyünk tá egy kakaósat, kenjük meg margarinnal, jöhet rá a világos, ezt is kenjük meg margarinnal, majd végül helyezzük rá az utolsó kakaós lapot is. Szeljük ketté és késsel vágjuk csíkosra a felső lapot. Fordítsuk csíkokkal lefelé őket, kenjük meg szilvalekvárral és tekerjük fel. Tűzzük meg őket fogpiszkálóval. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre 25 perc alatt alsó-felső sütéssel.
Kakaós csíkos zebratekercs

Kakaós csíkos zebratekercs

Kakaós csíkos zebratekercs

1 darab kakaós csíkos zebratekercs átlagos tápértéke:
768 kcal, 9,6 g zsír, 149,2 g szénhidrát amelyből poliolok 4 g, 16,2 g rost, 18,4 g fehérje
1 darab kakaós csíkos zebratekercs átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
145,2 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Kakaós csíkos zebratekercs 🥰 #edenpremium #glutenfree #bakefree #sugarfree #veganrecipes ♬ Leave Before You Love Me - Marshmello & Jonas Brothers

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.