Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kalács

Kalács

Bake-Free kelt tészta lisztkeverék csomagolásának a hátulján szereplő recept egy hozzáadott zsiradékmentes kalács alaprecept. Többen is jeleztétek felém, hogy ez másnapra kicsit megszárad, ami nekem azért nem okozott problémát, mert én alapból hozzá vagyok szokva ehhez, ráadásul én mindig megmelegítem a pékárut fogyasztás előtt, így ezzel soha nem is foglalkoztam. De tudjátok, igyekszem mindig elkészíteni a recepteket „rátok szabva” is. Most is ezt tettem, fogadjátok szeretettel.

Hozzávalók:

A kalácshoz:

A formázáshoz:

  • 7 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék

Elkészítés:

Keverjük össze alaposan robotgéppel (1-es fokozaton 2-3 perc) a hozzávalókat és lefedve meleg helyen kelesszük meg 45 perc alatt. Osszuk 3 darab egyforma részre és enyhén lisztezett felületen sodorjunk belőle kukacokat, majd fonjuk össze és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt formába (én 12x25 cm-eset használtam). Letakarva kelesszük tovább 15 percig. Előmelegített 210 fokos sütőben süssük 40 percig alsó-felső sütéssel, majd további 20 percig 180 fokon szintén alsó, felső sütéssel. Várjuk meg amíg teljesen kihűl, utána szeletelhetjük. Nekem kisülve 625,5 g lett a kalácsom.

Kalács

Kalács

Kalács

100 g kisült kalács átlagos tápértéke:

193 kcal, 3,2 g zsír, 46,5 g szénhidrát amelyből poliolok 11,9 g, 3,7 g rost, 4,9 g fehérje

100 g kisült kalács átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 34,6 g

 

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.