Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kapros-túrós lepény

Kapros-túrós lepény

Kihagyhatatlan párossal volt ma dolgom, ráadásul duplán és tökéletesen teljesítettek, csillagos tízesre vizsgáztak. A növényi túró, ami kölesből készült és a kapor megunhatatlan élményt biztosít a mindenmentes étkezésben (is). Többféle változatban készíti a hagyományos konyha, ezért most én is kétfélét sütöttem, csak, hogy ne unatkozzak és ti sem (nem bírok a véremmel). Aki a puha tészták szerelmesei, azoknak jó szívvel ajánlom a piskóta lisztkeverékből készült versenyzőt, akik pedig az omlósabb, vékonyabb tésztákat részesítik előnyben, azoknak pedig a linzer lisztből készült versenyzőre hívnám fel a figyelmüket. Én képtelen voltam választani, mindkettő levett a lábamról, de arra viszont kíváncsi lennék nektek melyik jön be jobban.

 

HOZZÁVALÓK A PISKÓTA-MUFFIN LISZTKEVERÉKES VÁLTOZATHOZ:

Az alaphoz:

A túróhoz:

  • 100 g Eden Premium hántolt köles
  • 100 g kókuszkrém (Aldi Asia)
  • 200 g víz
  • ízlés szerint Himalája só
  • ízlés szerint kapor
  • pár csepp citromlé

 

ELKÉSZÍTÉS:

Az túróhoz alaposan öblítsük át a kölest forró folyóvíz alatt, majd tegyük egy lábasba a többi hozzávalóval. Lassú tűzön fedő alatt főzzük puhára körülbelül 10-15 perc alatt, majd további 10 percig fedjük le teljesen.
Az alaphoz keverjük össze a hozzávalókat, majd töltsük egy 24x24 centiméteres szilikonos sütőpapírral bélelt formába. Kenjük rá a túrót is. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 30 perc alatt. Amint kihűlt vágjuk 16 darab egyforma szeletre.

1 szelet kapros-túrós lepény (piskóta lisztkeverékből készítve) átlagos tápértéke:
90 kcal, 1,9 g zsír, 15,2 g szénhidrát, 1,7 g rost, 2,3 g fehérje

Kapros-túrós lepény
Kapros-túrós lepény TÁBLÁZAT

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

 

 

HOZZÁVALÓK A LINZER LISZTKEVERÉKES VÁLTOZATHOZ:

A tésztához:

A túróhoz:

  • 200 g Eden Premium hántolt köles
  • 200 g kókuszkrém (Aldi Asia)
  • 400 g víz
  • ízlés szerint Himalája só
  • ízlés szerint kapor
  • pár csepp citromlé

 

ELKÉSZÍTÉS:

Az túróhoz alaposan öblítsük át a kölest forró folyóvíz alatt, majd tegyük egy lábasba a többi hozzávalóval. Lassú tűzön fedő alatt főzzük puhára körülbelül 10-15 perc alatt, majd további 10 percig fedjük le teljesen.
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és oszlassuk el egyenletesen egy szilikonos sütőpapírral bélelt formában (24x24 cm). Szurkáljuk meg villával, majd kanalazzuk rá a tölteléket. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Amint kihűlt vágjuk 4 darab egyforma szeletre.

1 szelet kapros-túrós lepény (linzer lisztkeverékből készítve) átlagos tápértéke:
466 kcal, 19,2 g zsír, 61,7 g szénhidrát, 5,2 g rost, 9,4 g fehérje

Kapros-túrós lepény
Kapros-túrós lepény linzer
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.