Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kapros túróval töltött lángos

Kapros túróval töltött lángos

Ha már lángos, akkor miért is ne legyen töltött. Így is, úgy is pillanatok alatt készen van. Anno, még mindenevő koromban is már nagyon szerettem a kapros túrót, ez most is így van, mert szerintem szenzációsan sikerült helyettesíteni kölessel. Nagyon ütős, nagyon tartalmas (férfias adag, én csak a felével bírtam el) és rendkívül élvezetes étek lesz, készüljetek.

 

Hozzávalók 1 darabhoz:

Töltelék:

  • 30 g köles
  • 30 g kókuszkrém (All-co)
  • Himalája só ízlés szerint
  • citromlé ízlés szerint
  • 80 g víz
  • kapor ízlés szerint
  • fokhagyma granulátum ízlés szerint

Tészta:

 

Elkészítés:

A töltelékhez a kölest öblítsük át alaposan forró folyóvíz alatt, majd keverjük össze a többi hozzávalóval és résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton főzzük puhára körülbelül 10 perc alatt. Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 5 percig. Száraz felületen nyújtsuk kör alakúra. Halmozzuk az egyik felére a tölteléket, hajtsuk rá a másik felét, a széleit nyomkodjuk össze. Kanál élével nyomkodjunk az összeillesztett szélébe mélyedéseket. Süssük ki mindkét oldalát forró olajban pár perc alatt.

1 darab kapros túróval töltött lángos átlagos tápértéke olajban sütés nélkül:

404 kcal, 9,6 g zsír, 65,5 g szénhidrát, 8 g rost, 9,6 g fehérje

Kapros túróval töltött lángos


Kapros túróval töltött lángos táblázat

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.