Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kelt pizza

Kelt pizza

A minap újra megkívántam a pizzát, amit legutóbb a Bake-Free házi kenyér lisztkeverékéből készítettem. Isteni lett és szuper gyorsan kész is volt. Ezúttal azonban nem kellett sietnem a konyhában, volt időm és úgy döntöttem, hogy elkészítem a pizzát a kelt tészta lisztkeverékből is. Kíváncsi is voltam milyen ízélményre számíthatok az élesztőnek köszönhetően...nos nem csalódtam. Egy  finom és ropogósabb tésztát kaptam eredményül. Tényleg csak ajánlani tudom!

HOZZÁVALÓK:

Tészta:

További hozzávalók:

  • 140 g sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál pizza fűszerkeverék (5 g)
  • csipet Himalája só
  • csipet őrölt fekete bors
  • csipet füstölt fűszerpaprika
  • 1 kisebb fej vöröshagyma (40 g tisztítva)
  • 3 db koktélparadicsom (57 g)
  • 70 g főtt kukorica
  • 1 db csiperkegomba (47 g tisztítva)
  • 65 g növényi sajt

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a hozzávalókat és letakarva meleg helyen kelesszük 40 percig. Száraz felületen nyújtsuk 35x27 cm-es téglalappá és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg a sűrített paradicsommal, szórjuk meg a fűszerekkel és sorakoztassuk rá a feltéteket. Előmelegített 210 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt alsó-felső sütéssel. A reszelt sajtot csak az utolsó 2 percben szórjuk rá. Vágjuk 9 egyforma szeletre.

Jó étvágyat!

kelt pizza mindenmentes

1 szelet átlagos tápértéke:
144 kcal, 2,4 g zsír, 26 g szénhidrát, 2,7 g rost, 4 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a zöldségek), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.