Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kolbászos penne

Kolbászos penne

Annyira lelkes vagyok amióta kifejlesztettem a házi kolbász receptjét, boldogság van szerény kis lelkemben. És akkor most elő is veszem a jó kis kolbászos ételeket. Most az egyik volt kedvencemre esett a választásom a paradicsomos tésztára. Egyszerűen imádom, amikor a kolbász fűszerei megpirulnak picit az olajban, nyami. Arról már nem is teszek nagyon említést, hogy ez ismét egy szupergyorsan elkészíthető étel. Még leírva is rövid.

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 150 g Eden Premium köles penne tészta (szárazon mérve)
  • fél adag házi kolbász (100 g)
  • 300 ml paradicsomszósz
  • 2 evőkanál kókuszolaj (16 g)
  • Himalája só ízlés szerint
  • pizza fűszerkeverék ízlés szerint, de mehet bele bármilyen fűszer fantáziátok szerint

Elkészítés:

A kolbászt vágjuk egyforma szeletekre (nekem 20 szelet) és forró kókuszolajon süssük ki pár perc alatt. Amint kész szedjük ki őket. A megmaradt zsiradékhoz öntsük hozzá a paradicsomszószt és melegítsük fel. Keverjük hozzá a kifőtt tésztát és tegyük rá a kolbász karikákat.

Kolbászos penne

Kolbászos penne

1 adag kolbászos paradicsomos tészta átlagos tápértéke:
319 kcal, 7 g zsír, 50 g szénhidrát, 7 g rost, 8,7 g fehérje

Nehézségi fok (1-5): 1

Elkészítési idő: 10 perc

Kalkuláció: Az egész adag tészta   ̴ 745.- Ft-ba kerül, 1 adag (ha 3 adagra osztjuk)   ̴ 248.- Ft.

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek  a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.