Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kráter szelet

Kráter szelet

Egy kedves fogyasztónk kérésére készült a kráter szelet, amit én egyáltalán nem is ismertem. Nem is értem, hogy nem találkoztam soha vele háziasszonyi pályafutásom alatt. Pedig ez is olyan nagy kedvencem lehetett volna, mint a boci szelet. A lényeg viszont az, hogy ez itt és most tényleg remekelt, zsebeltem rendesen a dicsérteket érte. Most hagyományos kukoricakeményítős pudingot használtam, IR-esek cukorbetegek, ez most nem nekünk való! A titok nyitja pedig az, hogy sűrűbbre, keményebbre kell főzni a pudingot (így kevesebb folyadékot használtam hozzá) és jól bele kell nyomkodni a sűrű tésztába.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
  • 125 g Eden Premium eritrit
  • csipet Eden Premium fekete só (csak a tojásos ízvilág kedvéért, kihagyható)
  • 6 g kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 80 g szobahőmérsékletű, cukormentes kókuszjoghurt (ne legyen hideg!)
  • 1 evőkanál vanília aroma, vagy pici őrlemény
  • 250 g szobahőmérsékletű víz

 

A pudinghoz:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
  • 120 g Eden Premium eritrit
  • 400 g cukormentes mandula ital (Joya)

A tetejére:

  • 200 g cukormentes kókuszjoghurt
  • 2 g Eden Premium agar-agar
  • késhegynyi Eden Premium stevia por (csak óvatosan!)

 

Elkészítés:

Főzzük a pudingot sűrűre majd hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit a kakaóport kivéve keverjük össze (először nemük szerint), majd szilikonos sütőpapírral bélelt, vékony falú formába kanalazzuk bele a felét. A másik felét keverjük össze a kakaóporral és kanalazzuk a világos tésztára, majd nagyjából egyenletesen oszlassuk el rajta. Nedves kanállal kanalazzuk bele a kihűlt pudingot, nyomkodjuk is bele. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 35 perc alatt. A kókuszjoghurtot keverjük össze a stevia porral és az agar-agarral, vegyük ki a sütőből a sütit, oszlassuk el rajta egyenletesen és tegyük vissza még 10 percre. Amint kihűlt vágjuk 9 darab egyforma szeletre.

 

Kráter szelet

Kráter szelet táblázat

1 szelet kráterszelet átlagos tápértéke: 137 kcal, 3,8 g zsír, 48,4 g szénhidrát amelyből poliolok 27 g, 3,2 g, 3,5 g fehérje
1 szelet kráterszelet átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 21,4 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.