Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Kürtőskalács

Kürtőskalács

Idejét sem tudom mióta kéri tőlem ezt a finomságot az unokahúgom mentesen. Szinte a Bake-Free megszületése óta. Valahogy mindig volt rá kifogásom, hogy miért halasszuk, így  utólag nem is értem, mert kihagyhatatlan lett. Nyilván számításba kell venni, hogy nem tartalmaz cukrot, így pont az a jó kis ropogósság hiányzik róla, és ugye nem lávakövön, vagy faszénen sült de ezt leszámítva szerintem tökéleten pótolja ezt a sokak által kedvelt édességet. Azért aki ehet cukrot, inkább abban forgassa meg a teljesség kedvéért. Mi pedig tovább várakozunk, amíg fel nem találják a karamellizálható édesítőszert.

 

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

A kenéshez és a forgatáshoz:

 

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat. Tegyük a margarint egy tálba és öntsük fel a megadott mennyiségű meleg vízzel, a vanília aromával és várjuk meg míg felolvad. Amint ez megtörtént öntsük a liszthez és gyúrjuk össze alaposan a tésztát és lefedve hagyjuk állni 10-15 percig. Osszuk pontosan 3 egyforma részre és sodorjunk belőle hosszú vékony kukacokat. Spirál alakban tekerjük fel egyesével 3 darab, kókuszolajjal megkent formára (papírtörlő guriga alufóliába csomagolva) és az asztalon kicsit sodorgassuk meg, hogy összeérjenek a csíkok. Kenjük le kókuszolajjal és forgassuk meg a kakaós-fahéjas eritritben. Nekem pont ráfért egy sütiformára úgy, hogy a gurigák széleit megtartotta a forma oldala, de ha neked nincs ekkora szerencséd, akkor csak állítsd a formába a gurigákat függőlegesen. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt süssük készre.

1 darab kürtőskalács átlagos tápértéke:
362 kcal, 16 g zsír, 57,4 g szénhidrát amelyből poliolok 11,3 g, 4,8 g rost, 6,1 g fehérje

1 darab kürtőskalács átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
46,1 g

Kürtőskalács
Kürtőskalács táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Mentes kürtőskalács #edenpremium #kurtoskalacshazilag #glutenfree ♬ eredeti hang - edenpremium_hu

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.